Oslo Børs er den eneste børs for notering og handel av selskaper i Norge. Selskapene velger å bli børsnotert for å kunne hente inn kapital til sin videre utvikling og for å bli tilgjengelig for handel på en regulert og overvåket markedsplass.

Det vil si at investorer kan kjøpe og selge eierandeler i et pålitelig miljø, hvor vi møter andre kjøpere og selgere som alle har krav på lik informasjon og prissetting av selskapet. Børsen tilrettelegger for at notering og handel skal foregå innenfor de riktige retningslinjene og på en teknisk tilgjengelig måte.

Hvordan handle på Oslo Børs

Som privatperson handler du på børsen gjennom din bank – eller meglerforbindelse. De vil igjen ha det direkte forholdet til børsen på dine vegne.

For å få tilgang til å handle aksjer notert på Oslo Børs er det ofte naturlig å begynne med å spørre den bankforbindelsen du allerede har i dag, samtidig som du undersøker priser og løsninger hos andre aktører slik at du sikrer at du får de beste betingelsene for handel.

En full liste over medlemmer på Oslo Børs finner på Oslo Børs sine medlemssider.

Aktørene i aksjemarkedet

I kunnskapsserien Aksjemarkedet på noen minutter får du mer informasjon om Oslo Børs og de ulike aktørene i aksjemarkedet som i filmen over.