Sammen med Oslo Børs står AksjeNorge bak heftet Aksjer for alle. Heftet gir en nyttig introduksjon til både aksjemarkedet, aksjesparing og Børsens oppgaver.

Last ned Aksjer for alle

Aksjer for alleAksjer for alle-heftet er tilpasset til å bruke både i undervisning og kursvirksomhet, samt til bruk for egen læring. Det er delt opp i fem deler, som fint kan leses hver for seg. Den beste oversikten får du likevel om du leser alt sammenhengende.

Del 1 – Markedet

Om aksjemarkedet generelt, hvorfor vi har et aksjemarked og dets samfunnsmessige betydning. Markedets ulike funksjoner og børsens historie.

Del 2 – Selskapene

Om selskapene og deres rolle aktører i aksjemarkedet, hvorfor og hvordan selskapene børsnoteres, hvordan selskapene henter inn kapital og hvilke plikter børsnoterte selskaper har.

Del 3 – Aksjonæren

Om det å eie aksjer i et selskap, hvem som eier aksjer, plikter og rettigheter for aksjeeiere og informasjon om aksjer og skatt.

Del 4 – hvorfor investere eller spare i verdipapirer?

Om ulike investeringsalternativer og forholdet mellom forventet avkastning og risiko, om det å være langsiktig og kortsiktig og om investeringstiming.

Del 5 – Hvordan investere i aksjer?

Praktisk informasjon om hvordan man går frem for å handle i aksjemarkedet, hva som påvirker aksjekursene, hvor man kan skaffe informasjon og hva en aksjespareklubb er.

Aksjer for alle forteller deg med andre ord det du trenger å vite om aksjemarkedet, og kan gjerne brukes i undervisning innen ulike økonomiske fag hvor næringsliv og kapitalmarkeder inngår i læreplanen. Du står fritt til å laste ned og skrive ut hele eller deler av heftet.

Last ned Aksjer for alle

 

Merk at heftet ble utviklet for noen år tilbake og at vi at noen av priseksemplene kan være feil. Men teorien er fortsatt den samme.