I et samarbeid mellom nettmegleren Nordnet og Facebookgruppene MoneyPenny Norge og vår egen Facebookgruppe AksjeJentene, inviterte vi til en Aksje- og investeringskveld onsdag 10. november på kvelden. Vi startet med en introduksjon du ikke finner her, men de andre temaene og spørrerunden finner du nedenfor.

Spar smart til pensjon

Spareøkonom Bjørn Erik Sættem har mangeårig erfaringen med langsiktig sparing til pensjon. Her starter han forsiktig med hva du bør se på aller først når det kommer til pensjon og hvordan finne frem. Dernest får du noen gode råd om hvordan du selv kan spare til pensjon.

Bjørn Erik Sættem er en engasjert fyr som også har en del meninger om siste forslag til statsbudsjettet. Her kan du lese hans kronikk i Nettavisen fra 8 nov 2021 >

Slik plukker du aksjer for langsiktig sparing

Visste du at kun 12 % følger rådet om å spre aksjesparingen på mange aksjer, helst over 8 ulike hvis mulig? Og at hele 40 % kun eier aksjer i ett selskap? Vi vet mange har aksjefond i tillegg som sikrer god spredning, men hvis du ikke har det, er det viktig å spre risikoen godt. Egentlig ville vi at tema skulle være «Slik blir du en rå aksjeplukker», men i fare for å bli for kortsiktig, handler dette mest om hvordan du bygger opp en langsiktig aksjeportefølje.

Vi hører her aksjeanalytiker Roger Berntsen i Nordnet som intervjues av Kristin Skaug i AksjeNorge. Han har handlet aksjer siden tenårene og har gjennom alle år fulgt en særegen metode som åpenbart har vært en god og langsiktig strategi, inspirert av Warren Buffet (med investeringsselskapet Berkshire Hathaway ).

Seansen tar 50 minutter og er helt powerpoint-fri, så sett i ørepluggene og gå deg en tur mens du lytter inn.

Kina og betydningen for verdensøkonomien

Roger Berntsen stilte også opp med foredrag om makroøkonomi og Kina. Dette er et såpass eksklusivt foredrag at det er kun tilgjengelig i facebook-gruppen AksjeJentene, dessverre, så lenken får vi ikke lagt her.

Spørrerunden

Vi fikk inn en del spørsmål i forkant (som ble innlemmet i foredragene) og underveis. På slutten av eventet svarte vi på nye innkomne spørsmål om alt fra makro og kina til pensjon og aksjer.

I spørrerunden blir du bedre kjent med en av initiativtakerne fra MoneyPenny Norge, Jenny Lund. Beate Engelschiøn fikk ikke deltatt på spørrerunden.

Videre hører du Roger Berntsen og Bjørn Erik Sættem fra Nordnet, og Kristin Skaug fra AksjeNorge.

En takk til Nordnet

Tusen takk til Nordnet som tok initiativ til dette eventet og bidro med både kunnskapsrike foredragsholdere og teknisk personell. Vi vil samtidig benytte anledning å minne om gode steder for økt kunnskap gjennom Nordnet:

  • Nordnet-bloggen: Her finner du hver dag ny Morgenrapport fra Roger Berntsen. I tillegg finner du interessante videoer og intervjuer med andre aksjeeksperter og ikke minst børsnoterte selskaper.
  • Pengepodden: En herlig ufiltrert podcast med aksjeanlytiker Roger Berntsen, investeringsøkonom Mads Johansen og spareøkonom Bjørn Erik Sættem. Ofte har de med spennende gjester fra både finansnæringen og fra børsnoterte selskaper.
  • Videoer: Snarvei til Nordnets mange videoer

Forbehold

Investeringer i aksjer og verdipapirer medfører risiko for tap av deler eller hele investerte beløp. Det er viktig å sette seg inn i hvilken risiko du tar før du investerer. Og du må selv sette deg inn i de regler som gjelder for deg.  AksjeNorge gir ikke personlige råd om hverken skatt og investeringer. Det vi skriver på våre nettsider eller deler i webinarer og seminarer er generelle betraktninger. Vi håper allikevel at våre artikler, innlegg, videoer og webinarer er til nytte. Vær kildekritisk, lytt til eksperter fra finansnæringen, bruk banken din og sett deg godt inn i relevant informasjon før du gjør investeringer.