Med økt fokus på privat pensjonssparing og stor interesse for aksjer er det flere og flere som ønsker å lære mer om å investere i aksjemarkedet. Historisk har aksjemarkedet gitt en høyere avkastning enn ved vanlig banksparing.

Aksjesparing som spareform anbefales spesielt dersom du har et langsiktig perspektiv på sparingen din. Det finnes flere måter å spare i aksjemarkedet på. Du kan investere direkte i aksjemarkedet gjennom å eie enkelt aksjer, eller du kan investere indirekte gjennom å investere i et aksjefond hvor fondsforvalteren velger enkeltaksjer på dine vegne.

Ønsker du en rask innføring om aksjesparing?

Bruk noen minutter på AksjeNorge’s film over. Her får du både en rask innføring i hvorfor spare langsiktig i aksjemarkedet. Filmen er en del av AksjeNorges kunnskapspakke «Aksjemarkedet på noen minutter». Den består av 8 deler, hvor du kan lære mer om aksjer og børs, hva risiko og avkastning er, samt hvordan du skal gå rem for å handle i aksjer. Du finner også ytterligere informasjon i menyen på denne siden, om alt fra sparing i aksjer til aksjefond og de ulike aktørene i aksjemarkedet.

Om AksjeNorge

AksjeNorge er en uavhengig stiftelse som arbeider for å øke kunnskapen hos nordmenn når det gjelder langsiktig sparing i aksjer og det å eie en del av norsk næringsliv. Vi ønsker at du skal ha mest og best mulig informasjon om hvordan å spare i aksjemarkedet. AksjeNorge er støttet av en rekke meglere, banker, fondsforvaltere og andre organisasjoner. Alle har som mål og spre kunnskap. Du kan lese mer om stiftelsen AksjeNorge her.