Månedlig sparing i fond kan gjøres like enkelt som månedlig sparing til din sparekonto i banken. Fordelene med å spare i fond i stedet for bank er at du kan oppnå en bedre avkastning over tid på sparepengene dine.

Man trenger heller ikke investere hver måned, men det anbefales å investere jevnlig kontra å legge inn alle pengene sine med en gang. Dette vil hjelpe med å redusere risikoen ved sparing i aksjer og fond ytterligere ved at man går inn i markedet på ulike markedsnivåer.

Rentesrente effekten gjør at selv små beløp vokser seg store over tid. Kommer du for eksempel tidlig i gang med din pensjonssparing, vil du kunne spare mindre beløp hver måned for å oppnå samme beløp som om du begynner å spare mye senere.

Med 3.000 kroner som sparebeløp hver måned kan du forvente å ha 1 million etter 15 år. Sparer du 1000 kroner i måneden fra du er 25 til 67 år, kan du forvente å ha over 4 millioner kroner til pensjonsalderen.
Begge eksempler er basert på 8 % avkastning p.a.Kilde: Landkreditt forvaltning

Det finnes flere gode sparekalkulatorer du kan bruke for å beregne din avkastning i aksjefond mot for eksempel banksparing. Du finner et utvalg under:

sparekalkulator-

Danske Bank – sparekalkulator

DNB – spareveileder

Gjensidige – fondskalkulator

Nordea – sparekalkulator for fond

ODIN Fondene – sparekalkulator