Årets aksjekveld i Bergen

Oslo Børs VPS og AksjeNorge arrangerte Den store aksjekvelden 2015 for fullsatt sal i Bergen i forrige uke. Både publikum og samarbeidspartnere var svært fornøyd med den tredje av fem aksjekvelder som holdes i de største byene i Norge denne høsten. Presentasjonene fra kvelden finner du her.

Ved utgangen av tredje kvartal 2015 var det godt over 37 000 aksjonærer registrert i Hordaland. Mer enn 20 000 av disse  er registrert i Bergen, som gjør kommunen til den nest største i Norge målt i antall aksjonærer. En god andel fant veien til Scandic Ørnen mandag 26. oktober. Tusen takk til alle som deltok!

Jo Christian Steigedal presenterer Schibsted under Den store aksjekvelden i Bergen
Jo Christian Steigedal presenterer Schibsted under Den store aksjekvelden i Bergen

Også i Bergen hadde vi gleden av å begynne kvelden med en selskapspresentasjon. Schibsted ASA ble med til Bergen for å presenterer selskapet, framtidsutsiktene og den nynoterte B-aksjen og hvorfor de introduserte denne nye aksjeklassen. Hele 9 000 personer i Norge eier Schibsted aksjer når vi legger sammen A- og B- aksjen, og Jo Christian Steigedal, leder for Investor Relations og kveldens foredragsholder, arbeider aktivt med å informere aksjonærene om utviklingen i Schibsted.

Tradisjon tro fikk publikum også presentert både Makrobildet for høsten 2015 – i år med et dypdykk i Kina fra Landkreditt Forvaltning, nyttige tips for den private investor og proffenes aksjeråd. I år som i fjor var det sjefsøkonom Harald Magnus Andreassen fra Swedbank som holdt Makrobildet høsten 2015 i Bergen, og som skapte engasjement i salen allerede fra starten av arrangementet.

Her finner du presentasjonene fra kvelden

Bergen – Den bergenske aksjonær ved Oslo Børs

Bergen – Selskapspresentasjon ved Schibsted ASA

Bergen – Makrobildet høsten 2015 ved Swedbank

Bergen – Kinasyndromet ved Landkreditt forvaltning

Bergen – Bli rik sakte ved ODIN Forvaltning

Bergen – Vinneraksjer for den langsiktige investor ved Nordea

Bergen – Global sjømat ved Holberg Fondene

Bergen – Markedssynet og 3 konkrete aksjeråd ved DNB

Bergen – 3 konkrete aksjeråd ved Pareto

Bergen – 3 konkrete aksjeråd ved Nordea

AksjeNorge er en uavhengig stiftelse som arbeider for økt kunnskap om aksjer og aksjemarkedet, rett og slett fordi økt kunnskap fører til økt sparing i verdipapirer og økt eierskap i norsk næringsliv. Den store aksjekvelden er en av aktivitetene vi gjør hvert år for at du som privat aksjonær skal få høre det meste fra de beste om de siste bevegelsene i aksjemarkedet. Neste stopp er Oslo og Stavanger. Har du spørsmål til AksjeNorge eller til arrangementet, ikke nøl med å kontakte post@aksjenorge.no.