Skolebesøk fra Grimstad

Dahlske Videregående skole er AksjeNorges nye samarbeidsskole fra Aust-Agder. Denne uken tok entusiastiske elever turen til Oslo for å lære mer om børs, finans og verdipapirmarkedene.

Elevene fikk omvisning hos både Oslo Børs og Verdipapirsentralen (VPS). Dette inkluderte selvsagt en prøvenotering av «Dahlske ASA» og fotografering på noteringsbalkongen. Utover dette fikk både Oslo Børs, VPS og AksjeNorge gleden av å holde innlegg for elevene. VPS kunne fortelle at de feirer hele 30 år i år og tok med et innrammet aksjebrev fra tiden før aksjer ble gjort opp via en verdipapirsentral. Oslo Børs snakket om hvilke rolle en børs har. Både historisk og i dag, med beskrivelse av hvordan aksjehandel utføres. AksjeNorge viste utviklingen av privat aksjesparing, og oppfordret elevene til å være oppmerksom på aksjemarkedet som en langsiktig investerings- og spareform.

Håvard Frivold og Eirik Sætra-Pedersen vant dagens quiz med hele 10 av 10 riktige.
Håvard Frivold og Eirik Sætra-Pedersen vant dagens quiz med hele 10 av 10 riktige.

Lærer Liv Elisabeth Sørensen hadde forberedt klassen godt på besøket. De var allerede godt i gang med en intern konkurranse i aksjehandel på en løsning den lokale banken hadde gjort tilgjengelig for dem. De kjente dermed til enkelt aksjer og hvordan markedet kan bevege seg.

Dagen ble avsluttet med en quiz. Her kom det klart frem at elevene har god kunnskap om hva aksjer er og de temaene som var gjennomgått gjennom dagen. Vinnerne hadde ikke mindre enn full pott og ble feiret med julemarsipan, heder og ære.