Markering av #GMW2016

For andre år på rad deltok AksjeNorge i Global Money Week (GMW). GMW er et globalt arrangement med initiativtaker Child and Youth Finance International (CYFI) fra Nederland i spissen. Over 100 land deltar i markeringen, som i fjor nådde over 5 millioner unge mennesker. I år holdes arrangementet fra 14. til 20 mars.

Elever fra Oslo Private Gymnasium (OPG)
Elever fra Oslo Private Gymnasium (OPG)

AksjeNorge markerte GMW med presentasjoner og omvisning i samarbeid med Oslo Børs. Engasjerte elever fra Oslo private gymnasium og Asker videregående skole deltok i dag på arrangementet under årets slagord «Take Part – Save smart». Foruten en presentasjon av børs og næringsliv ved Oslo børs, snakket AksjeNorge om hvordan man kan spare smart i aksjemarkedet.

Arrangementet har som mål å sette fokus på finansiell kunnskap og det å lære unge mennesker i hele verden om penger, det å skape seg en inntekt, komme i jobb og spare, gjennom en rekke morsomme og interaktive aktiviteter. Høydepunktet på vår egen markering var å besøke noteringsbalkongen hvor elevene fikk prøve rollene som styre og ledelse i det et selskap ringes inn til nynotering på Oslo Børs.

Tusen takk til elever og lærere som tok del i denne markeringen med oss!