Aksjekvelden i Stavanger

Tirsdag 8. November arrangerte Oslo Børs, VPS og AksjeNorge Den store aksjekvelden 2016 i Stavanger. Dette var den fjerde av fem aksjekvelder vi arrangerer utover høsten, og det var veldig hyggelig å holde høstens nest siste aksjekveld for en fullsatt sal i Stavanger. Presentasjonene fra kvelden finner du her.

Program – Den store aksjekvelden Stavanger

Også i Stavanger startet vi kvelden med å fokusere på lokale selskaper på Oslo Børs og den rogalandske aksjonær. Det er hele 11 selskaper fra Rogaland notert på Oslo Børs, hvor Statoil naturlig nok er det største. Totalt sett har verdien av selskapene økt med 20 mrd så langt i år. Men med mange energirelaterte selskaper blant de 11, har de lokale selskapene opplevd et fall i markedsverdi på 163 mrd siden 2013. Seadrill står bak det største fallet. Dermed har også bankaksjene fra regionen fått en vesentlig større betydning på Oslo Børs. Aksjonærene investerer lokalt og har fulgt de samme trendene. Selv om privatpersoners portefølje utgjør hele 9,64 mrd i Rogaland, er det litt å gå på før de kommer på rekordhøye nivåer som vi ser i resten av landet. Last ned hele presentasjonen:

Stavanger 2016 – Rogaland På Børsen

stavanger-og-valg-nordea
Det amerikanske valget og aksjekvelden i Stavanger ble arrangert på samme dag. Det var en viss spenning i rommet knyttet til hva valgresultatene ville bringe.

Deretter fikk vi Markobildet for høsten 2016 – et fast innslag på aksjekveldene. I Stavanger hadde vi nok en gang gleden av å ha med seniorstrateg Sigrid Wilter Slørstad fra Nordea. Hun presenterte hva som beveger seg i verden og hva som vil prege økonomien fremover. At Den store aksjekvelden i Stavanger ble arrangert på samme dag som det amerikanske valget bidro til et spesielt høyaktuelt tema denne kvelden.

Stavanger 2016 – Makrobildet 2016 ved Nordea markets

I tillegg fikk vi en strålende selskapspresentasjon fra Sparebank1 SR-Bank, nyttige tips for den private investor og aksjeproffenes beste råd for den mer erfarne investor. Leder for sjømatanalyse, Kolbjørn Giske Ødegård fra Nordea markets, avsluttet kvelden med sine konkrete råd innen sjømatsektoren. Sjømat er bransjen som har hatt den aller beste utviklingen på Oslo Børs så langt i år. Last ned og les alle presentasjonene her:

Stavanger 2016 – Forrett og krydder til din portefolje ved Holberg Fondene

Stavanger 2016 – Selskapspresentasjon ved Sparebank1 SR-Bank

Stavanger 2016 – Har du for mye penger i banken ved ODIN Forvaltning

Stavanger 2016 – Hvorfor maser vi om langsiktighet ved SKAGEN Fondene

Stavanger 2016 – Digital Forvaltning ved Fronteer Solutions

Stavanger 2016 – Markedssynet og konkrete aksjeråd ved DNB Markets

Stavanger 2016 – Aksjetrading i praksis og konkrete aksjeråd ved Pareto Securities

Stavanger 2016 – Konkret tips til sjømataksjer ved Kolbjørn Giskeødegård

AksjeNorge er en uavhengig stiftelse som arbeider for økt kunnskap om aksjer og aksjemarkedet, rett og slett fordi økt kunnskap fører til økt langsiktig sparing i aksjemarkedet. Den store aksjekvelden er en av aktivitetene vi gjør sammen med Oslo Børs og VPS hvert år for at du som privat aksjonær skal få høre det meste fra de beste om de siste bevegelsene i aksjemarkedet. Har du spørsmål og innspill til AksjeNorge eller til arrangementet, ikke nøl med å kontakte post@aksjenorge.no .