Enda tid – Makrokonkurransen 2017

Makrokonkurransen 2017 gir elever i VGS mulighet til å teste sin kunnskap innen renter og globalisering. Det er enda tid til å bli med i konkurransen. Innleveringsfristen er først torsdag 9. februar.

Les konkurransereglene og last ned oppgaven

Hvert år arrangerer AksjeNorge Makrokonkurransen for elever i videregående skole. Også i år kan elever velge mellom to oppgaver. Første oppgave omhandler økonomisk politikk og det rekordlave rentenivået vi ser i Norge og store deler av verden. I den andre oppgaven bes du diskutere begrepene globalisering og proteksjonisme og hvordan disse påvirker økonomisk vekst. Oppgaven sees i sammenheng med på folkeavstemningen i Storbritannia hvor befolkningen stemte for å forlate EU, samt USAs nye president Donald Trump som gjennom valgkampen var kritisk til de internasjonale handelsavtalene USA er en del av. Fristen for innlevering er satt til torsdag 9. februar klokken 23:59. Vinnerne av konkurransen kåres i løpet av våren 2017.

Årets Jury

Kjetil Melkevik, Holberg Fondene og jurymedlem Makrokonkurransen 2017

AksjeNorges interne jury vurderer samtlige besvarelser før de 10 til 15 beste besvarelsene sendes til en ekstern jury. Også i år har vi gleden av å ha med oss Kjetil Melkevik fra Holberg Fondene i den eksterne juryen. Melkevik har lang erfaring fra finansmarkedene og følger den økonomiske utviklingen både lokalt og internasjonal tett på. Han bidrar blant annet med DNs gjestegraf og til de velkjente Holberggrafene – som presenterer det makroøkonomiske bildet med «glimt i øyet».

Årets nykommer i den eksterne juryen er  Professor Hilde C. Bjørnland fra Handelshøyskolen BI . Bjørnland er en av Norges ledende samfunnsøkonomer med en lang akademisk bakgrunn innen sitt fagfeltet. Hun er også tilknyttet Norges Bank som ekstern rådgiver, bidrar aktivt med å spre kunnskap i det norske nyhetsbildet og har bakgrunn fra IMF (International Monetary Fund).

Premier

Både en første, andre og tredjeplassen i konkurransen kåres og premieres. I premie mottar vinnerne andeler i fondet ODIN aksje. De inviteres samtidig til en omvisning på Oslo Børs for å motta utmerkelsen.

Les konkurransereglene og last ned oppgaven

Du kan melde deg på konkurransen her for å motta relevant informasjon om Makrokonkurransen 2017 både under og i etterkant av konkurransen. Samtlige deltakere som melder seg på via lenken og leverer sin besvarelse mottar en diplom for sitt engasjement for faget og temaene i årets oppgaver. Besvarelsen i seg selv sendes til post@aksjenorge.no. Har du spørsmål til konkurransen kan du når som helst sende dette til samme adresse. Lykke til!