Aksjepraten: Holberg Fondene

Hver høst arrangerer Oslo Børs, VPS og AksjeNorge Den store aksjekvelden rundt omkring i Norge. I serien Aksjepraten møter vi noen av dem som er med oss til de ulike byene og som bidrar til at arrangementet er en suksess både på stand og fra scenen. Denne gangen har vi pratet med Kjetil Melkevik, leder for institusjonelle kunder i Holberg Fondene.

Meld deg på Den store aksjekvelden 2017

Kjetil Melkevik fra Holberg Fondene besøker Trondheim 2. oktober

1. Holberg Fondene er en fast deltaker på Den store aksjekvelden. Hvilke forventninger har dere til årets arrangement?

Vi forventer å treffe mange med interesse for fond, aksjer og sparing. Med verdenshistoriens laveste renter bør flere investere langsiktig i aksjemarkedet.

2. Hva er den beste opplevelsen du kan huske fra aksjekveldene?

Jeg har hatt mange gode opplevelser med AksjeNorge. Det er veldig kjekt å få hyggelige tilbakemeldinger på det vi presenterer. Det har kokt på standen vår i flere byer. Vi har fått veldig mange nye følgere av Holberggrafen gjennom Den store aksjekvelden.

3. Holberg fondene holder innlegget «Norden – verdens beste investeringsunivers» denne høsten. Mange assosierer nordiske selskaper med tradisjonelle virksomheter rettet mot råvarer, handel og industri. Tror du Norden vil klare å beholde sin styrke inn i fremtidens innovative verden?

Vi tror sterkt på Norden. Som investeringsunivers har man bevist i mange tiår at selskapene har vært flinke til å tenke globalt. Med unntak av finanssektoren, som naturlig har hjemmemarkedet som fokus, er mange av de store nordiske selskapene «global champions». Samtidig betyr geografi betyr mindre enn før. Jeg tror nordiske selskaper har et godt utgangspunkt for å lykkes i kampen mot globale konkurrenter.

4.  2017 er selve spareåret i Norge. Fra og med 1. september kunne alle nordmenn åpne en egen aksjesparekonto. Hva tror du det har å si for aksjesparing her til lands?

Det er vanskelig å si, men summen av aksjesparekonto, IPS, lavt rentenivå og økt fokus på egen pensjon tror jeg vil føre til at flere privatkunder vil spare i aksjemarkedet.

5.  Du er med på scenen i Trondheim mandag 2. oktober. Kan du si noe om hvordan dere opplever at privatpersoner i Trøndelag foretrekker å forvalte sine sparepenger?

Jeg kan i hvert fall si at vi i Holberg Fondene har fått et godt fotfeste i Trøndelag med betydelig økning i antall kunder og volum fra denne regionen de siste årene. Det er veldig hyggelig.

6. Og helt til slutt; Holberg fondene publiserer jenvnlig Holberg grafen som gir oss et morsomt skråblikk rundt hva som beveger seg i markedene akkurat nå. Dersom du skulle tegnet en Holberggraf som sier noe om Trøndelag akkurat nå, hvordan ville den sett ut?

Den må jeg tenke på til vi treffes i Trondheim.

Tusen takk, da oppfordre vi publikum til å stoppe innom Holberg Fondene på stand under Den store aksjekvelden i Trondheim for å høre mer om ulike former av Holberggrafene!

Meld deg på Den store aksjekvelden 2017