Makrokonkurransen 2018 – jury og premie

Makrokonkurransen 2018 gir elever i VGS mulighet til å teste sin kunnskap innen makroøkonomi. Det er enda tid til å bli med i konkurransen, innleveringsfristen er først 28. februar. Les mer om årets jury og premie.

Les konkurransereglene og last ned oppgaven her.

Hvert år arrangerer AksjeNorge Makrokonkurransen for elever i videregående skole. Også i år kan elever velge mellom to oppgaver. Tema for årets oppgaver er knyttet til boligmarkedet og boligprisutviklingen det siste året, samt oljenæringens betydning for norsk økonomi – to markeder som ikke lenger opplever den oppgangen vi har sett tidligere. Hva kan konsekvensene være av varige lave og fallende priser? Hvordan henger det sammen med annet i økonomien vår?

Årets jury

Kjetil Melkevik, Holberg Fondene og jurymedlem Makrokonkurransen 2018

AksjeNorges interne jury vil som tidligere år vurdere samtlige av besvarelsene før de 10 beste besvarelsene sendes til en ekstern jury. Også i år har vi gleden av å ha med oss Kjetil Melkevik fra Holberg Fondene og Professor Hilde C. Bjørnland fra Handelshøyskolen BI i den eksterne juryen.

Melkevik har lang erfaring fra finansmarkedene og følger den økonomiske utviklingen både lokalt og internasjonal tett på. Han bidrar blant annet med DNs gjestegraf og til de velkjente Holberggrafene – som presenterer det makroøkonomiske bildet med «glimt i øyet».

Bjørnland er en av Norges ledende samfunnsøkonomer med en lang akademisk bakgrunn innen sitt fagfeltet. Hun er også tilknyttet Norges Bank som ekstern rådgiver, bidrar aktivt med å spre kunnskap i det norske nyhetsbildet og har bakgrunn fra IMF (International Monetary Fund).

Årets nykommer er André K. Anundsen i Norges Bank. Anundsen er en av Norges fremste forskere på boligmarkedet, og fokuserer blant annet på boligøkonomi, og sammenhengen mellom boligmarkedet og makroøkonomien.

Premier

Både en første, andre og tredjeplass i konkurransen kåres og premieres. Premiene bli levert av ODIN Forvaltning og vil være andeler i fondet ODIN aksje. Samtlige av deltakerne i Makrokonkurransen 2018 vil motta en diplom for sitt engasjement for faget og temaene i årets oppgaver.

Les konkurransereglene og last ned oppgaven

Du kan melde deg på konkurransen her for å motta relevant informasjon om Makrokonkurransen 2018 både under og etter konkurransen holdes og en vinner annonseres.

Har du andre spørsmål, ikke nøl med å ta kontakt med Maria Olsen i AksjeNorge på maria.olsen@aksjenorge.no.