Stort engasjement på Kvinnekveld

Onsdag kveld var det kvinnekveld i Oslo med fokus på pensjon, fond, aksjer, ansvarlige investeringer og til slutt praktiske tips. Mer enn 160 var påmeldt og 700 skrev seg på venteliste for å delta. Takket være engasjert publikum fikk vi svar på mye!

Kvinnekvelden var den første i sitt slag siden AKsjeNorges oppstart for 25 år siden. På tide kan vi si. Men det er viktig å presisere: Foredragene til dette arrangementet kunne like gjerne vært for menn, med noen små unntak. Men erfaringen er at når vi invitere til felles-arrangement kommer det 10-20% kvinner maks. I tillegg ønsket vi lage et arrangement der det ble høyt under taket og rom for spørsmål og dialog. Det fikk vi til. Arrangementet ble tatt video fra og klipp deles om cirka en uke. Presentasjonene finner du lengre nede på denne siden.

Finansmarkedsfondet bidro økonomisk

Takket være finansiell støtte fra Finansmarkedsfondet lot dette arrangementet seg gjennomføre helt gratis for deltagerene, Finansmarkedsfondet gir støtte til ulike prosjekter innen finans.

Takk til engasjerte fordragsholdere

Det var viktig for oss å få kvinner på scenen. Kun kvinner. Det var også et poeng at det var kvinner vi ikke så ofte møter i media. Og de måtte elske det de snakket om. På scenen møtte vi:

  • Gro Handal – pensjonsekspert fra Nordea Bank
  • Janine Andresen – formuesrådgiver i Skagen-fondene
  • Laura McTavish – ESG analytiker i DNB Asset Management
  • Helene Hansteen – leder ekstern distribusjon i DNB Asset Management
  • Maria Olsen – student og rådgiver i AksjeNorge
  • Kristin Skaug – daglig leder i AksjeNorge

Her er presentasjonene

Velkommen og AksjeNorge – Kristin Skaug

Pensjon – Gro Handal fra Nordea Bank

Alt om fond – Janine Andresen i Skagenfondene (både før og etter pausen)

Ansvarlige_Investeringer- Laura McTavish i DNB Asset Management

Praktiske tips – Kristin Skaug i AksjeNorge (UTVIDET med flere tips)

AksjeJentene

Samme kveld introduserte vi vårt nye kvinnenettverk for kvinner som vil lære mer om sparing i aksjer og aksjefond. Aktivitetene vil i første omgang skje i lukket gruppe på Facebook men alle tas opp som medlemmer når de spør. Sjekk AksjeJentene på Facebook. Velkommen!