Plukke aksjer for 2020

Hvordan starter vi med aksjeplukkingen for 2020?

Plukke enkelt-aksjer krever noe innsikt i hva selskapene driver med og hvordan deres utsikter for fremtidig inntjening er. Noe av det viktigste er å spre risikoen på flere selskaper, fortrinnsvis i ulike sektorer. Dernest kan det være mye læring i å følge de anbefalte aksjeporteføljene til meglerhusene (du finner dem ukentlig oppdatert hos Dagens Næringsliv):

  • Pareto Securities: Paretoporteføljen
  • DNB Markets: Ukeportefølje og Månedsportefølje
  • Alfred Berg Kapitalforvaltning
  • Sparebanken 1 Markets
  • Arctic Fund Management

Du bør også abonnere på meglerhusenes morgenrapporter eller fondsforvalternes nyhetssider. Føler du dem på Facebook, får du raskt beskjed når de har noe nytt å meddele. Noen morgenrapporter finner du i nettbanken din, andre ligger åpne på deres nettsider som f.eks. hos DNB Markets og Nordnet.

Og ikke minst bør du abonnere på økonomi-podcasts: Se liste over anbefalte podcasts her >

Hver dag på TV2 Nyhetskanalen kl 09:30. 10:30. 11:30 og 16:30 får du økonominyheter med børsnytt.

Hvis du vil investere i aksjefond, er det nå mange banker og fondsforvaltere som har spareroboter som gir deg en anbefaling basert på noen personlige spørsmål, noe som forenkler utvelgelsen.

Ellers kan denne artikkelen med aksjestrateg Paul Harper i DNB Markets være verdt å lese: Les artikkel >

Bruk Aksjesparekonto

Skal du kjøpe nye aksjer eller aksjefond, kan det være det er hensiktsmessig å opprette en Aksjesparekonto samtidig. Dette er en samlekonto for dine aksje-investeringer. Ved å samle dem i Aksjesparekonto, får du utsatt skatt på gevinst og utbytter, noe som vil bidra til at du har litt mer investert i markedet over lengre tid. Lær alt om Aksjesparekonto her >

Følg oss på Facebook og Twitter

Vi forsøker dele det meste her på nettsidene våre, men noen ting er enklere å dele i sosiale medier. Følg oss derfor også i disse kanalene. På Facebook kan du også se et interessant innlegg med linker til mange spennende artikler om hva ekspertene tror på for 2020 (se innlegget fra 31. des)

Facebook >

Twitter >