Halloween på børsene?

I skrivende stund er det uroligheter på børsene. Vi må tilbake til mars for å finne forrige gang det var større børsfall. Osebx er nå ned 5% i oktober*, og ned 13% hittil i år.

Vi er nå i en periode med 3. kvartalstall fra alle verdens børsnoterte selskaper. De fleste land løsnet på korona-restriksjoner i sommer og mange nedstengte bedrifter fant nye måter å drive på. Fortsatt er reiseliv og serveringsnæringen hardt rammet. Det fine med kvartalstall er at da får vi høre hvordan siste kvartal gikk for selskapene, men enda viktigere er hva de tenker om fremtiden.

Kalender over selskaper med kvartalstall finner du her >

Alle børsmeldinger fra de børsnoterte på Oslo Børs ser du her >

Skumle grafer

Tradisjonen tro har DNBs strateger og analytikere tatt på seg Halloween-kostymet og ser på ulike finansielle inikatorer med mørke briller på.

Se grafene til DNB her >

3 av 4 nye selskaper på Merkur Market har negativ bunnlinje, deler DNB Markets i sin graf-pakke. Mye av dette skyldes at dette er vekstselskaper. Mange investorer glemmer kanskje dette og derfor er det viktig å spre risikoen på flere selskaper og huske på å investere langsiktig. Les flere forklaringer i DNBs grafpakke.

Forbehold:

AksjeNorge gir ikke personlige råd, Våre artikler handler om å dele innsikt. Husk at investeringer i verdipapirer kan medføre tap av deler eller hele investerte beløp.

*) Artikkelen er skrevet like før børsstenging i Norge kl 16:15

3 av 4 nye selskaper på Merkur Market har negativ bunnlinje. Dette er fordi det er vekstselskaper. Mange investorer glemmer kanskje dette, Derfor er det viktig å spre risikoen samt investere langsiktig.