Største selskaper på Oslo Børs

Har du lurt på hvilke selskaper som er størst på Oslo Børs og hvor store de er? Her er fasiten.

 

Oslo Børs sin totale markedsverdi er nesten 4 billioner (NOK 3 934 351 400 000). De 10 største selskapene utgjør 60% (NOK 2 343 292 770 000) av den totale markedsverdien, og inkluderer man de 10 neste selskapene utgjør disse hele 73% (NOK 2 856 572 200 000) av børsens verdi.

 

For å sette disse verdiene i perspektiv er verdien av Oljefondet rundt 3,5 ganger mer enn Oslo Børs totalt.

Største selskaper Oslo Børs og Oljefondet verdier

 

OSEBX, Oslo Benchmark Index, er hovedindeksen for å måle utviklingen på Oslo Børs. Den består av de rundt 70 største aksjene på Oslo Børs, og denne listen oppdateres jevnlig. Equinor og DNB er de to største selskapene og vektes henholdsvis 24% og 10%.

 

Her er de 20 største selskapene på Oslo Børs målt i markedsverdi

 

Vi har snakket med aksjestrateg i DNB, Paul Harper, som kunne fortelle at de 9 selskapene med høyest resultat i 2022 utgjør 80,3% av OSEBX sin EPS. Disse selskapene utgjør kun 61,52% av OSEBX sin vekting. Under er tabellen det refereres til.

 

Kilder

Tall og informasjon er hentet 06.02.2023 fra Euronext sine nettsider, DNBs Paul Harper og AksjeNorges statistikk. Les vår nyeste aksjerapport her.

 

Forbehold

Denne artikkelen må ikke ansees som en kjøps- eller salgsanbefaling, men kan forklare bevegelser i markedet og eventuelt brukes til inspirasjon. Investeringer i aksjer og verdipapirer medfører risiko for tap av deler eller hele investerte beløp. Det er viktig å sette seg inn i hvilken risiko du tar før du investerer. Du må selv sette deg inn i de regler som gjelder for deg. AksjeNorge gir ikke personlige råd om verken skatt og investeringer. Det vi skriver på våre nettsider eller deler i webinarer og seminarer er generelle betraktninger. Vi håper allikevel at våre artikler, innlegg, videoer og webinarer er til nytte. Vær kildekritisk, lytt til eksperter fra finansnæringen, bruk banken din og sett deg godt inn i relevant informasjon før du gjør investeringer.

Investeringsbeslutninger gjort på bakgrunn av innholdet gjøres for egen risiko.