Onsdag på Arendalsuka

Vi er nå snart midtveis i Arendalsuka og for et arrangement!

Vi har utstillingsbod / stand sentralt på Kanalplassen (like ved vannkanten). Her tar vi imot alle besøkende som har spørsmål eller bare vil slå av en prat! Det er fantastisk med alle besøkene. Send gjerne familiemedlemmer eller kollegaer som du vet er i Arendal disse dagene, så skal vi ta «sparepraten» med dem! På standen vår får vi daglig besøk av andre eksperter som bidrar med kunnskap og erfaring.

Fremtidens rammevilkår for privat sparing i aksjer og fond

Onsdag kl. 11:30-12:30 må du møte på i gamle Norges Bank-lokalene som i dag eies av Sparebanken Sør, Kirkebakken 2. Arrangementet strømmes live! Se her >

Her inviterer vi til panelsamtale/debatt om hvordan fremtidens spare-vilkårene for privatpersoner. For mindre enn 10 år siden var alle politikerne, uavhengig av parti, enige om at det er viktig at nordmenn sparer til egen pensjon, for de færreste vil bli fornøyde med det som ser ut til å bli totalpensjonen. Nav har også i alle år minnet om at for å kunne opprettholde vår ganske så flotte norske levestandard, må nordmenn spare også. Det Folketrygden og tjenestepensjonen utgjør vil for mange være langt fra tilfredsstillende.

Det er heller ikke slik at de nesten 600.000 nordmenn som eier aksjer på Oslo Børs, eller de over 1,5 millioner nordmenn som eier aksjefond, er alle samme «lakse-milliardærer» (red. populært uttrykk) men de fleste er er helt vanlige lønnsmottakere. Deg og meg. Helt vanlige folk, faktisk!

Så hva kan finansnæringen gjøre? Hva med politikerne?

Vi inviterer til en samtale vi håper kan bidra til gode løsninger.

  • I samtalen hører du:
  • Jan Tore Sanner, tilhører partiet Høyre og kommer i kraft av sin tidligere rolle som Norges Finansminister
  • Kenneth Sjåvåg, privatøkonom i Sparebanken Sør
  • Kjetil Melkevik, salgssjef i Holberg Fondene
  • Cecilie Tvetenstrand, spare- og forbrukerøkonom i Storebrand, og kjent fra Luksusfellen på TV3.
  • Stian Revheim, pensjonsekspert i DNB
  • Kristin Skaug, daglig leder i AksjeNorge (er arrangør og samtalens moderator og «djevelens advokat»)

Vel møtt!

Spør Olav Chen og Cecilie Tvetenstrand på vår stand

Onsdag klokken 13:00 kommer de to svært så kjente økonomene til vår stand og svarer på dine spørsmål om sparing i aksjer og fond.

Olav Chen er forvalter og leder i Storebrands fondsselskap. Ofte hører du han på radio og tv dele innsikt om markedene. Hva tror han om fremtiden?

Cecilie Tvetenstrand er spare- og forbrukerøkonom i Storebrand. Hun er også kjent som programleder i Luksusfellen på TV. Hun møter mange mennesker og har hjulpet mange til å snu økonomien til noe positivt. Kanskje hun har noen gode råd til akkurat deg eller en du kjenner?

Vel møtt på vår stand nr 32, på Kanalplassen (ved siden av dyrebeskyttelsen).