Verdens rikeste er på børs

Mange vet at Elon Musk og Jeff Bezos er rike, men hvordan ser egentlig listen ut og hvordan investerer verdens rikeste?

Elon Musk og Jeff Bezos er verdens to rikeste. På tredje plass finner vi franske Bernard Arnault. Elin Musk har blitt rik med Tesla og hans andre selskaper. Jeff Bezos kjenner vi fra Amazon. Og Bernard Arnault er majoritetseuier i det franske merkevare-selskapet LVMH (Louis Vuitton Moet Chandon). LVMH består av rundt 75 selskaper og en ting er vesker fra Louis Vuitton og silkeskjerf og belter fra Hermes, men visste du at Princess Boats også er en del av LVMH?

Verdens rikeste-listen

På listen over topp 10 rikeste i verden er franske Arnault den eneste utenfor USA.

Målt i milliarder amerikanske dollar, oppdatert i juli 2024, ser listen slik ut:

1 milliard USD er verdt cirka 10,51 milliarder norske kroner (kurs fra 10,51 fra E24, den 21.aug 2024)

Ser vi lengre nedover listen og kanskje de som kan bli de neste blant topp 10, finner Nvidia-sjefen på 13.plass. Se hele listen her >

Oljefondet størst av alle

Til sammenlikning er det norske Oljefondet verdt 1732,1 milliarder USD og dermed verdt litt mer enn disse 10 verdens rikeste til sammen. Oljefondet investerer for øvrig i selskapene verdens rikeste er storeiere av. Listen over aksjer oljefondet har investert i skal du finne på nettsiden til Oljefondet. Listen oppdateres hvert halvår.

Nye investeringer

I dag kunne vi høre på CNBC at Europas rikeste mann, Bernard Arnault velger seg kunstig intelligens. Arnault har ikke gjort seg rik bare på LVMH men har også vært tidlig inne i Netflix, Spotify og Airbnb. Historien skal ha det til at Arnault også var ivrig på teknologi rundt 2000-skifet, under den «IT-bobla» og eide den gang rundt 75 ulike tech-aksjer,- hvor noen gikk veldig bra og mange ble borte (konkurs).

Selskapene Arnault nå sier han har investert i heter Holistic AI, Lamini, Proxima, Photoroom og Borderless/AI.

Spesielle aksjefond

For de fleste av oss er det vanskelig å plukke fremtidens børs-vinnere og ikke minst få muligheten til å investere i selskapene før de kommer på børs. Derfor er det fint å kunne investere i aksjefond. Da reduserer du også risikoen bedre siden fond ofte investerer i veldig mange selskaper.

Mange aksjefond har i mandatet at de kan investere noe i selskaper som er spesielt interessante og i en tidligere fase enn børsnoterte selskaper. Har du en sektor du er spesielt interessert i, ta derfor en titt på sektor-fond som tilbys via din bank/megler. I fondets nøkkelinformasjon kan du lese om mandatet (hva de kan investere i) og hvilke selskaper de har investert i.

 

Forbehold

Artikkelen er skrevet for å øke kunnskapen om finansmarkeder og aktørene i denne.

Denne artikkelen og dens innhold må ikke ansees som en kjøps- eller salgsanbefaling, men kan forklare bevegelser i markedet og eventuelt brukes til inspirasjon. Investeringer i aksjer og verdipapirer medfører risiko for tap av deler eller hele investerte beløp. Det er viktig å sette seg inn i hvilken risiko du tar før du investerer. Du må selv sette deg inn i de regler som gjelder for deg. AksjeNorge gir ikke personlige råd om verken skatt og investeringer. Det vi skriver på våre nettsider eller deler i webinarer og seminarer er generelle betraktninger. Vi håper allikevel at våre artikler, innlegg, videoer og webinarer er til nytte. Vær kildekritisk, lytt til eksperter fra finansnæringen, bruk banken din og sett deg godt inn i relevant informasjon før du gjør investeringer.