Mandag 13. desember

Finans-kalenderen er viktig, men vi minner om at i dag er det også Lucia-dagen.

Denne uken byr på mye spennende i finansmarkedet. Vi gir deg her oversikten.

Ukens viktigste saker

Vi har samlet ukens viktigste saker å følge med på for deg som investerer i aksjer og fond. Det er alltid mange makroøkonomiske data som deles hver uke, men vi forsøker begrense til det mest relevante. Denne uken er det rentemøter i flere sentralbanker: USA (FED), Norge (NB), Sveits (SNB), Storbritannia (BOE), Eurosonen (ECB) og Japan (BOJ).

Mandag

 • Norsk Hydro inviterer til Kapitalmarkedsdag. Du kan følge med på presentasjon via deres hjemmeside fra kl 09:00-10.45. Her deles normalt også nyheter, oppdateringer og presentasjoner. En fin anledning å lære mer om en av Norges mest vanlige aksjer å eie.
 • Japans sentralbank deler Tankan-rapporten (om næringsliv & økonomi)
 • Targovax: Siste dag i emisjonsperioden, frist kl 16:30. Ubenyttede tegningsretter er nullet ut (10. desember). Alle aksjonærer anmodes om å lese tilsendt informasjon nøye. DNB er tilrettelegger >
 • OPEC kommer også med sin månedlige oljemarkedsrapport.

Tirsdag

Onsdag

 • Norske laksepriser og eksportvolum. Ukesdata fra SSB kl 08:00>
 • Norges utenrikshandel, månedsdata fra SSB kl 08:00 >
 • Kina deler i morgentimene statistikk for detaljhandel, industriproduksjon, investeringer og boligpriser
 • USA: FOMC rentemøte: Den amerikanske sentralbanken (FED) annonserer rentebeslutningen og hva sentralbanken tenker å gjøre med støttekjøpene i obligasjonsmarkedet. Fra før av har de startet det de kaller «tapering», altså en nedtrapping i støttekjøpene (dvs de støttekjøper fortsatt, men i mindre grad enn tidligere).
 • Sveits sentralbank har rentemøte
 • Kalera (teknologidrevet innendørs landbruk) inviterer til nettbasert investordag >

Torsdag

Fredag

 • Japan har rentemøte før Oslo Børs åpner.
 • Norge: SSB deler ledighetstall – og hva har skjedd siden mars 2020/pandemistart? Sjekk kalender >

Jul og nyttår – husk fristene

Merk at de nordiske børsene er stengt på julaften (fredag 24. desember) og nyttårsaften (fredag 31. desember). Husk at det også er to dagers oppgjør (altså fysisk bytte av aksjer/fond mot penger) og at handler som gjøres tett mot årets siste handelsdag lett kan medføre at transaksjonens handelsdag blir til neste år. Sjekk med din megler/bank for hva som er aktuelt for deg og dine handler.

Tilbake til julekalenderen >

Kilder

Norges Bank, SSB, DNB, Nordnet, Investopedia, FED, Yahoo Finance, Oslo Børs.

Forbehold:

Investeringer i aksjer og verdipapirer medfører risiko for tap av deler eller hele investerte beløp. Det er viktig å sette seg inn i hvilken risiko du tar før du investerer. Og du må selv sette deg inn i de regler som gjelder for deg.  AksjeNorge gir ikke personlige råd om hverken skatt og investeringer. Det vi skriver på våre nettsider eller deler i webinarer og seminarer er generelle betraktninger. Vi håper allikevel at våre artikler, innlegg, videoer og webinarer er til nytte. Vær kildekritisk, lytt til eksperter fra finansnæringen, bruk banken din og sett deg godt inn i relevant informasjon før du gjør investeringer. Investeringsbeslutninger gjort på bakgrunn av innholdet gjøres for egen risiko.