Lørdag 4. desember

Nå er vi godt inne i første julehelg i desember og kan trygt oppsummere både november og siste uke med noen grafer og et klipp fra TV2s fredagspanel der Holberg, Nordnet og AksjeNorge stiller som faste deltagere til å oppsummere uken eller dele aktuell innsikt fra aksjemarkedet (se nederst).

Ukesavkastning de 5 største

Grafen viser børsens fem største selskaper (sortert på markedsverdi) og kursutviklingen i aksjene fra sluttkurs forrige fredag til sluttkurs fredag 3. desember.

Oslo Børs: Månedlig utvikling siste året

Daglige svingninger på Oslo Børs

Det er lett å la seg rive med av plutselige store bevegelser på børsen. Nedenfor ser du daglig %-vis endring på Oslo Børs hovedlisten (osebx) gjennom 2020 og 2021.

I 2021 har stort sett børsen beveget seg 0,5-1,5% enten opp eller ned hver dag. I TV2s økonomi-fredagspanel delte Holberg-fondenes investeringsdirektør Tormod Vågenes at vi har kun hatt 4 stykk 3-dagers perioder i 2021 der børsen er ned mer enn 3%. Snittet de siste 20 år er 17 slike negative 3-dagers perioder. Det er derfor viktig å merke seg at 2021 er et ganske spesielt og positivt år avkastningsmessig. Du kan se tv-klippet på TV2 Sumo og/eller ved å klippe på bildet (lenket).

Lenke til TVs fredagspanel med Kjetil Dale >

Tips til å holde deg oppdatert

I og med at vi deltok i TV2s fredagspanel med Tormod Vågenes fra Holberg og Mads Johannesen fra Nordnet, er det naturlig å trekke frem det de deler åpent med alle på nett:

  • Holberg-grafen: Svært gode visuelle bilder og grafer. Hyppigere grafer deles på Twitter
  • Nordnet-bloggen: Her finner du dagsaktuelle morgenrapporter, markedsrapport, podcast m.m.

God helg!

Forbehold:

Investeringer i aksjer og verdipapirer medfører risiko for tap av deler eller hele investerte beløp. Det er viktig å sette seg inn i hvilken risiko du tar før du investerer. Og du må selv sette deg inn i de regler som gjelder for deg.  AksjeNorge gir ikke personlige råd om hverken skatt og investeringer. Det vi skriver på våre nettsider eller deler i webinarer og seminarer er generelle betraktninger. Vi håper allikevel at våre artikler, innlegg, videoer og webinarer er til nytte. Vær kildekritisk, lytt til eksperter fra finansnæringen, bruk banken din og sett deg godt inn i relevant informasjon før du gjør investeringer.