Flere av AksjeNorge’s samarbeidspartnere arbeider aktivt med å øke økonomisk forståelse blant unge. De tilbyr både filmer, tester og lærerveiledning for å sikre at vår fremtidige generasjon skal være best mulig rustet til å ha et sunt forhold til sin privatøkonomi.

Lærepenger

For å kunne øke unges finansielle kunnskap i videregående og i videre utdanning er det viktig å ha generell basiskunnskap i privatøkonomi. DNB har utviklet et gratis digitalt undervisningsopplegg som gir barn en grunnleggende forståelse for penger, inntekt og forbruk, egne økonomiske rettigheter og gode sparevaner. Det er tilpasset barn fra 5. til 7. trinn. Larepenger.no.

Økonomisk Forståelse

Danske Bank har et eget program for læring som heter Økonomisk forståelse. Programmet fremmer økonomisk forståelse blant barn, ungdom, studenter og unge familier, og skal legge grunnlaget for en sunn økonomisk start på livet som voksen. Undervisningsopplegget er tilpasset ulike aldersgrupper; 5-9 år, 10-15 år, 15-17 år og 18-29 år. Om Økonomisk forståelse.

Økonomilappen

Sammen med Forbrukerombudet, har Finans Norge utviklet Økonomilappen. Gjennom egen nettside finner du ikke bare informasjon og læringsverktøy, men også muligheten for å teste din egen kunnskap – og rett og slett ta Økonomilappen. Programmet er tilpasset avgangselever ved Videregående skole og oppover. Økonomilappen.no.

Skolemeny.no

Skolemeny er et nettverk bestående av aktører som AksjeNorge og andre som tilbyr materiell og undervisningsressurser som skolen kan benytte seg av i opplæringen i temaet «personlig økonomi». Skolemeny.no