Vinnerbesvarelsen 2015

makro catherine og andrea
Catherine Xu og Andrea Wisbech fra Oslo Katedralskole kom inn til en tredjeplass for sin besvarelse av Makrooppgaven 2015 og kom innom børsen for diplom og gavekort fra ODIN fondene.

I år har vi en delt førsteplass i MAKRO-konkurransen. Juryen begrunner dette med at begge besvarelsen var særdeles gode og vanskelige å skille da de besvarte hver sin oppgave. Førsteplassen går dermed til Thea A. Sørensen ved Oslo Handelsgymnasium for sin besvarelse på oppgave 1 – Sparing, samt Tora Ajer ved Oslo Katedralskole for sin besvarelse til Oppgave 2 – Økonomisk vekst – hva, hvordan og hvorfor. Årets tredjeplass går til Andrea Cecilie K. Wisbech og Catherine Xu, også her for sin besvarelse til økonomisk vekst og Oppgave 2.

AksjeNorge gratulerer vinnerne så mye med svært gode besvarelser i årets konkurranse! En stor takk går også til alle som deltok på MAKRO-oppgavene 2015! Samtlige besvarelser holdt høyt nivå og viser at elver ved videregående skoler i Norge besitter mye kunnskap om årets tema.

Makro thea
Thea A. Sørensen kom på første plass i 2015 for sin velskrevne oppgave om sparing.

Fra juryens begrunnelse – Thea A. Sørensen ved Oslo Handelsgymnasium

Sparing er et komplisert tema. Det vitner om faglig dyktighet og personlig modenhet hvordan kandidaten resonnerer rundt temaene og klarer å ta for seg de ulike aktivaklassene. Helt ærlig kunne de fleste norske finansinstitusjoner ansatt denne kandidaten på dagen som sommervikar/ trainee. I sum: Et høyt ambisjonsnivå, med noen småfeil her og der, men kandidaten gjør fortjent til toppkarakter.

Fra juryens begrunnelse – Tora Ajer ved Oslo Katedralskole

Velskrevet og nesten feilfri. Reflektert, ved å vise en sunn skepsis til BNP. Klarer å tenke alternativt. Kunne om mulig fått frem enda større forståelse av hva BNP brukes til ved å lagt til litt om det vi kaller ‘ den økonomiske sirkulasjon’. Likevel, får frem en fin analyse om tilbud og etterspørsel i oljemarkedene. Fine grafer som viser også gode tekniske ferdigheter. I sum: En klar toppkarakter på videregående skole!

 

Makrokonkurransen 2015

Årets Makro-oppgaver tar for seg to temaer: Sparing og økonomisk vekst. Utfordringen for elvene er å kombinerer kunnskap fra pensum og andre tilgjengelige kilder (medier, nyhetsartikler, fagtidsskrifter etc) med egne vurderinger og oppfatninger. Teamene i årets oppgaver er mye omtalt i pressen og diskuteres blant politikere og fagøkonomer nasjonalt og internasjonalt. Vi gleder oss til å se hvordan dagens ungdom vurderer økonomiske utfordringer land og privatpersoner står overfor idag og ikke minst i fremtiden, og ikke minst hvilke løsninger de ser for disse utfordringene. her er oppgavene:

ErduNorgesbesteMAKROelev2015

MAKRO-oppgavene20152