Aksjemarkedet på noen minutter er en digital kunnskapspakke som lærer deg mer om å spare langsiktig i aksjemarkedet. Kunnskapspakken er tilpasset deg som ikke har så mye kunnskap om aksjemarkedet fra før.

Gjennom tekst og film får du en grunnleggende innføring i de viktigste temaene og begrepene innen aksjesparing. Temaer inkluderer avkastning og risiko i aksjemarkedet, samt hvordan du kan gå frem for å følge og handle enkeltaksjer og aksjefond. Trykk på de ulike temaene her eller i undermenyen:

  1. Aksjekunnskap på noen minutter – langsiktig aksjesparing
  2. Aksjer – hvem er de ulike aktørene?
  3. Ditt første aksjefond
  4. Din første aksje
  5. Den viktige pensjonen
  6. Din egen aksjesparekonto
  7. Aksjer til de ansatte?
  8. Spar til barna
  9. Test din kunnskap – ta Aksjequizen

Hver del tar kun noen få minutter. Har du likevel ikke tid til å se alt du ønsker akkurat nå anbefaler vi at du legger inn din e-post adresse i påmeldingsfeltet på denne siden og trykker på den grønne «Send inn»- knappen. På denne måten mottar du modulene rett til din e-post med jevne mellomrom fremover. Du kan bli bedt om å svare på spørsmål underveis i modulene. Da kan det være greit å vite at dine svar er helt anonyme og kun for din egen læring.

Om «Aksjemarkedet på noen minutter»

AksjeNorge har utviklet denne kunnskapspakken i samarbeid med Oslo Børs, VPS, LO, NHO og Equatex. Finansmarkedsfondet har støttet prosjektet økonomisk under det som heter et allmennopplysningsprosjekt. Et krav fra finansmarkedsfondet er at løsningen skal være åpen og tilgjengelig for alle. Både Finansmarkedsfondet, samarbeidspartnere og AksjeNorge har med andre ord et mål om at flest mulig skal få mer kunnskap om aksjemarkedet gjennom dette programmet. Det betyr også at det ikke koster deg noe å ta i bruk Aksjemarkedet på noen minutter, og du står helt fritt til å dele innholdet med den du vil.

Aksjer er for alle og vårt mål er enkelt: At alle skal få god informasjon om aksjemarkedet.