Ny rekord på aksjekvelden i Oslo

Oslo Børs VPS og AksjeNorge arrangerte Den store aksjekvelden 2015 i Oslo i forrige uke. Interessen for aksjemarkedet er stor i Oslo og det ble ny påmeldingsrekord for arrangementet. Presentasjonene fra kvelden finner du her.

Jørgen Wiese Posrmyr, Veidekke ASA
Jørgen Wiese Posrmyr, Veidekke ASA

Ved utgangen av tredje kvartal 2015 var det nærmere 350 000 private aksjonærer registrert i Norge. Nærmere 50 000 av disse er registrert i Oslo, som ikke overraskende gjør kommunen til den største i Norge målt i antall aksjonærer. Hele 1 200 av disse meldte seg på Den store aksjekvelden. På grunn av stor pågang måtte påmeldingen dessverre stenges i god tid før arrangementet. Vi beklager dette, og ønsker samtidig å si tusen takk til alle dere som deltok.

I Oslo begynte kvelden med to selskapspresentasjoner. Finansdirektør Trond Berger var først ut med å presentere Schibsted ASA, før konserndirektør Jørgen Wiese Porsmyr fra Veidekke ASA presenterte sitt selskap og sine satsingsområder fremover.

Makrobildet for høsten 2015 ble presentert av sjefsøkonom Øystein Dørum fra DNB Markets til stor begeistring. I det vi beveger også fra «Gullalder til oljebrems» ble både skyggesidene og mulighetene for norsk økonomi i den kommende tiden lagt frem. Siden Kina har vært en viktig del av makrohøsten fulgte Dagfinn Hopsdal fra Landkreditt Forvaltning opp med et dypdykk i landet og hvordan det påvirker verdensøkonomien.

Øystein Dørum, DNB Markets
Øystein Dørum, DNB Markets

ODIN Forvaltning og Nordea ga nyttige tips til den private investor og Holberg Fondene presenterte sjømatbransjen i et globalt perspektiv før vi til slutt beveget oss til den delen av programmet mange venter på under Den store aksjekvelden: Markedssynet og proffenes aksjeråd.

 

Takk for alle gode tilbakemeldinger til kveldens program, her finner du presentasjonene fra kvelden:

Oslo – Introduksjon og den norske aksjonær

Oslo – Selskapspresentasjon ved Schibsted ASA

Oslo – Selskapspresentasjon ved Veidekke ASA

Oslo – Makrobildet høsten 2015 ved DNB Markets

Oslo – Kinasyndromet ved Landkreditt Forvaltning

Oslo – Bli rik sakte ved ODIN Forvaltning

Oslo – Vinneraksjer for den langsiktige investor ved Nordea

Oslo – Global sjømat ved Holberg Fondene

Oslo – Markedssynet og 3 konkrete aksjeråd ved DNB Markets

Oslo – 3 konkrete aksjeråd ved Pareto

Oslo – 3 konkrete aksjeråd ved Nordea

 

AksjeNorge er en uavhengig stiftelse som arbeider for økt kunnskap om aksjer og aksjemarkedet, rett og slett fordi økt kunnskap fører til økt sparing i verdipapirer og økt eierskap i norsk næringsliv. Den store aksjekvelden er en av aktivitetene vi gjør hvert år for at du som privat aksjonær skal få høre det meste fra de beste om de siste bevegelsene i aksjemarkedet. Har du spørsmål til AksjeNorge eller til arrangementet, ikke nøl med å kontakte post@aksjenorge.no.