Finalekveld i Stavanger

Oslo Børs VPS og AksjeNorge arrangerte nylig Den store aksjekvelden 2015 i Stavanger. Dette var den femte og siste aksjekvelden i høst. Presentasjonene fra kvelden finner du her.

Ved utgangen av tredje kvartal 2015 var det mer enn 38 000 private aksjonærer registrert i Rogaland. Nærmere 13 600 av disse er registrert i Stavanger, som gjør kommunen til den fjerde største i Norge målt i antall aksjonærer. Nærmere 400 av disse fant veien til Clarion Energy Hotell denne ettermiddagen i november – tusen takk til alle som tok del i finalekvelden i Stavanger!

Sjefsanalytiker Thina M. Saltvedt, Nordea Markets
Sjefsanalytiker Thina M. Saltvedt, Nordea Markets

Makrobildet for høsten 2015 var kveldens første innlegg. Sjefsanalytiker Thina M. Saltvedt fra Nordea Markets var kveldens makrogjest og fokuserte spesielt på den lave oljeprisen og hva den har å si for både Norge og regionen. Siden Kina har vært en viktig del av børshøsten, fulgte Dagfinn Hopsdal fra Landkreditt Forvaltning opp med et dypdykk i landet og hvordan det påvirker verdensøkonomien.

Kvelden selskapspresentasjon var fra LINK Mobility Group ASA. Finansdirektør Siw Ødegaard presenterte deres satsing innen mobilkommunikasjon og selskapet som en av nykommerne på børs, notert på Oslo Axess så sent som i desember 2013.

Under «Nyttige tips til den private investor» presenterte ODIN Forvaltning og DNB Markets gode råd i både hvordan investere, samt hvordan plukke de riktige aksjene, før Holberg Fondene ga oss kveldens bransjepresentasjon fra sjømat.

Finalen på finalekvelden ble holdt av aksjeproffene selv. Aksjestrateg Kristian Tunaal fra DNB Markets presenterte det generelle markedssynet, før både han, Pareto og Nordea ga sine 3 konkrete aksjeråd. Pareto valgte blant annet å trekke frem den lokale SpareBank 1 SR-Bank som kjøpskandidat, før Erik Fosland fra Nordea fikk det aller siste ordet på årets aller siste aksjekveld.

Vel møtt til neste år!

Presentasjonene fra Stavanger finner du her:

Analytiker Sindre Sunde, Pareto Securities
Analytiker Sindre Sunde, Pareto Securities

Stavanger – Introduksjon og den rogalandske aksjonær

Stavanger – Makrobildet høsten 2015 ved Nordea Markets

Stavanger – Kinasyndromet ved Landkreditt Forvaltning

Stavanger – Selskapspresentasjon ved LINK Mobility Group ASA

Stavanger – Bli rik sakte ved ODIN Forvaltning

Stavanger – Aksjeanalyse for den private investor ved DNB Markets

Stavanger – Global sjømat ved Holberg fondene

Stavanger – Markedssynet og 3 konkrete aksjeråd ved DNB Markets

Stavanger – 3 konkrete aksjeråd ved Pareto

Stavanger – 3 konkrete aksjeråd ved Nordea

 

AksjeNorge er en ikke-kommersiell stiftelse som arbeider for økt kunnskap om aksjer og aksjemarkedet, rett og slett fordi økt kunnskap fører til økt sparing i verdipapirer og økt eierskap i norsk næringsliv. Den store aksjekvelden er en av aktivitetene vi gjør hvert år for at du som privat aksjonær skal få høre det meste fra de beste om de siste bevegelsene i aksjemarkedet. Har du spørsmål til AksjeNorge eller til arrangementet, ikke nøl med å kontakte post@aksjenorge.no.