Fondstorget.no

Verdipapirsentralen (VPS) etablerte nylig plattformen Fondstorget.no. På Fondstorget kan du enkelt kjøpe fondsandeler direkte fra en rekke forvaltningsselskaper. Siden gir også en nøytral oversikt av fond på tvers av forvaltningsselskaper.

Hvorfor VPS?

Som privatperson som eier aksjer eller fond har du en VPS konto som holder orden på de andelene og aksjene du eier. Fondsforvaltere er også kunde av VPS, og drar nytte av deres register og andre tjenester når de skal administrere sine fond. Fondstorget.no er dermed en utvidet del av tjenesten til fondene, hvor de enkelt kan gjøre sine fond tilgjengelig for deg. VPS administrerer kun nettløsningen, som gjør det enkelt for deg å sammenligne og handle ulike fond. Les mer om VPS.

Fondstorget-forside-juli16-1-1024x818Totalt 23 fond er nå tilgjengelig

Fondsfinans Kapitalforvaltning var først ute med å legge alle sine fond på tjenesten i begynnelsen av året. Utover våren har Fondsfinans fått følge av ytterligere tre forvaltningsselskap som også tilbyr alle fondene sine på torget. Forte Fondsforvaltning, Holberg Fondsforvaltning og Fram Fondene har kommet til den siste tiden. Totalt er det nå 23 fond tilgjengelig.

Hvordan handle?

Åpne nettleseren din på fondstorget.no. Les om de ulike fondene som er tilgjengelig. For å utføre en handel trenger du en VPS konto. Du kan velge hvilken av dine VPS konti du vil legge ordren på etter at du har valgt et fond og logget deg inn mot forvalteren. Du kan bruke vanlig BankID for å logge deg inn.  Nyttige tips til fondsparing finner du her.