Fokus på børsnoterte SMB selskaper

Tirsdag 6. juni arrangerte Oslo Børs og AksjeNorge Den store selskapskvelden med fokus på små og mellomstore selskaper. Bransjene biotech og bank var i fokus gjennom kvelden, samtidig som dagsaktuelle temaer og aksjetips ble presentert underveis. Presentasjonene er publisert.

Biotech på Oslo Børs

Børsdirektør Bente A. Landsnes innledet Den store selskapskvelden

Børsdirektør Bente A. Landsnes innledet arrangementet denne kvelden før fokuset ble rettet mot biotech på børs – nærmere bestemt sektoren som defineres som helsevern. Det er nærmere 10 selskaper innen sektoren på Oslo Børs. Dette er selskaper som enten arbeider med utstyr og produkter til bruk innen helsevern, eller som er mer rettet mot forskning, utvikling og bioteknlogi. Lederne for hele fem foretak presenterte sine selskaper.

BerGenBio ved Richard Godfrey
ContextVision ved Anita Tollstadius
Photocure ved Kjetil Hestdal

Targovax ved Øystein Soug

Gentian ved Bård Sundrehagen

Bank og finans på Oslo Børs

En bransje som har økt sin tilstedeværelse på børsen er bank og finans. Sammen med egenkapitalbevis er hele 35 selskaper innen denne bransjen tilgjengelig for handel. Forbruksbanken Monobank og prosjektfinansieringsbanken Pareto Bank var med oss på scenen denne kvelden.

Monobank ved Bent Gjendem
Pareto Bank ved Tiril H. Villum

Investeringsråd og aksjetips

Pareto Securities, Nordea, ODIN Forvaltning og DNB Markets ga gode investeringsråd og sine aksjetips. Karl Oscar Strøm var først ut med fine råd til hvordan bygge en portefølje som både inneholder SMB og biotech. I lys av den kommende Aksjesparekontoen hadde vi også gleden av å ha med leder for Nordea fondene Petter Hermansen som ga oss siste nytt. Thomas Nielsen fra ODIN mottok latter fra salen da han var innom noen heller humørfylte investeringsregler, før aksjestrateg Kristian Tunaal fra DNB ga oss sitt Markedssyn for sommeren 2017. Samtlige avsluttet med sine beste aksjetips akkurat nå. Last ned presentasjoner og aksjetips:

Hvordan bygge en SMB portefølje og aksjetips ved Pareto Securities Karl Oscar Strøm
Nyhet Aksjesparekonto og aksjetips ved Nordea Petter Hermansen
Bolig – like trygt som banken og aksjetips ved Odin Forvaltning Thomas Nielsen
Markedssynet sommeren 2017 og aksjetips ved DNB Markets Kritsian Tunaal

Vel møtt til neste år

Oslo Børs, AksjeNorge og våre samarbeidspartnere ønsker å takke alle som tok del i Den store selskapskvelden. Det var et stort antall påmeldte til denne kvelden og det er tydelig at interessen er stor for å møte selskapene på Oslo Børs. Vi er allerede i gang med å finne større lokaler til neste år for at enda flere skal få muligheten til å høre siste nytt fra selskapene selv i 2018. Vel møtt!