Makrokonkurransen 2018 er like rundt hjørnet

Er du landets beste makroelev? Mandag den 11. desember publiseres Makrokonkurransen 2018. Dette er den eneste konkurransen i landet for elever i videregående skole når det gjelder å skrive den beste makroøkonomiske analysen.

AksjeNorge har som formål å stimulere til økt kunnskap om og interesse for aksje- og verdipapirmarkedet blant befolkningen i Norge. Kunnskap om makroøkonomiske forhold er viktig for å forstå hva som påvirker markedene. Hvert år engasjerer Makrokonkurransen elever og lærere over hele landet, med oppgaver som gir elevene mulighet til å teste sine fagkunnskaper på områder som er dagsaktuelle og hvor elevene kan kombinere fagkunnskap med innsikt i aktuelle politiske og samfunnsøkonomiske forhold.

Mandag 11. desember publiseres konkurransen med to alternative oppgaver som elever kan velge mellom. Elever kan velge å skrive oppgaven selv eller i grupper på inntil tre personer. Les mer om reglene for Makrokonkurransen.

Hvem bør delta?

AksjeNorge oppfordrer alle elever på andre eller tredje året i Videregående skole med spesiell interesse for samfunnsøkonomi å delta. Oppgavene vil være basert på dagsaktuelle temaer som igjen baserer seg på læreplanen i samfunnsøkonomi. Dette er en unik mulighet til å bruke det man lærer på skolen og knytte det opp mot verdens nå i dag.

Samtlige deltakere vil få diplom, og som vinner av konkurransen har du dessuten ekstra innsats å vise til ved jobbsøking og lignende fremover. Se bilder fra premieutdelingen på Oslo Børs for topp tre i fjor.

Hvordan delta

Makrokonkurransen legges ut på denne siden klokken 12:00 den 11. desember 2017. Last ned oppgaven og sett i gang! Dersom du har spørsmål kan du når som helst sende  dette til post@aksjenorge.no. Er du en lærer som ønsker å melde på en hel klasse kan du også gjøre dette ved å sende en mail til samme adresse.

Innleveringsfrist er 28. februar 2018. AksjeNorge velger da ut de beste besvarelsene og sender disse til noen av Norges ledende samfunnsøkonomer for vurdering og rangering. Oppgavene må være sendt til post@aksjenorge.no innen 23.59 på innleveringsdatoen. Vinneren offentliggjøres i løpet av våren 2018.

Lykke til!