Premieutdeling Makrokonkurransen

Makrokonkurransen opplevde stor interesse i vinter, med besvarelser fra både innland og utland. Nivået på besvarelsene var høyt, og det ble vanskelig å skille oppgavene. Spesielt blant de som klatret helt til topps. Vinnerelevene besøkte nylig Oslo Børs for å motta sin utmerkelse.

Oppgavetekst Makrokonkurransen 2017 – Renter og globalisering

Falk Bergem, William Fluck og Filip Kaloudis fra Oslo Katedralskole på omvisning på Oslo Børs

Det ble en delt førsteplass i Makrokonkurransen 2017. Både oppgaven «Globaliseringens pris» ved Asta Skirbekk og Simon Seland, samt oppgaven «Globaliseringens kvaler» ved Falk Bergem, William Fluck og Filip Kaloudis nådde helt til topps. Også oppgaven «Globaliseingsbølgens nye forplantninger» ved Sunniva Øyen Aas utmerket seg i konkurransen og fikk en sterk tredjeplass. Samtlige er elever ved Oslo Katedralskole. Vi gratulerer både elevene og skolen med årets seier!

Oppgavene kan lastes ned her:

Førsteplass – Globaliseringens pris

Førsteplass – Globaliseringens kvaler

Tredjeplass – Globaliseringsbølgens nye forplantninger

Vinnerelevene ble invitert til AksjeNorges kontorer på Oslo Børs for omvisning og premieutdeling. Martin Graftås ved ODIN Forvaltning delte ut premie og diplom, hvor årets premie var andeler i fondet ODIN Aksje.

Sunniva Øyen Aas fra Oslo Katedralskole mottar sin premie fra Martin Graftås fra ODIN Forvaltning

Både Graftås og en samlet jury er stadig imponert over innsatsen elevene som deltar i denne konkurransen legger inn i oppgaveskrivingen og den kunnskapen de viser.

Den eksterne juryen i år bestod av Professor Hilde C. Bjørnland fra Handelshøyskolen BI og Kjetil Melkevik fra Holbergfondene. De mottar de 12 beste oppgavene fra AksjeNorges interne jury. Blant de 12 beste oppgavene var i tillegg til Oslo Katedralskole følgende skoler representert: Oslo Handelsgymnasium, Gjøvik VGS, United World College of S.E Asia, Ålesund VGS Avd. Latin og Sandnes Videregående Skole. Både oppgaver om globalisering og om de historisk lave rentene var blant disse.

Samtlige deltakere i konkurransen vil motta diplomer for sin innsats, kunnskap og engasjement for faget gjennom sommeren.

Om Makrokonkurransen

AksjeNorges Makrokonkurranse er den eneste konkurransen i landet for elever i videregående skole når det gjelder å skrive den beste makroøkonomiske analysen. Konkurransen arrangeres en gang i året og er åpen for alle elever i videregående skole. Makrokonkurransen 2018 publiseres i starten av desember 2017.  Les mer