Makrokonkurransen 2018 – Rekordmange besvarelser

Tusen takk til alle som deltok i Makrokonkurransen 2018! Forrige uke var siste frist for innlevering av oppgaven og vi har sett en rekordhøy økning i antall besvarelser.

AksjeNorge har som formål å stimulere til økt kunnskap om og interesse for aksje- og verdipapirmarkedet blant befolkningen i Norge. Kunnskap om makroøkonomiske forhold er viktig for å forstå hva som påvirker markedene. Vi er derfor veldig glade for å se at enda flere elever har fått øyene opp for konkurransen, og at elever fra enda flere skoler og landsdeler har sendt inn sine bidrag.

Elever fra følgende skoler har deltatt i årets konkurranse: Asker Videregående skole, Blindern Videregående skole, Gjøvik Videregående skole, Kristelig Gymnasium, Kristiansand Katedralskole Gimle, Lilllehammer Videregående skole, Lillestrøm Videregående skole, Lørenskog Videregående skole, Mailand Videregående skole, Mysen Videregående skole, Narvik Videregående skole avd. Frydenlund, Odda Videregående skole, Oslo Handelsgymnasium, Oslo Katedralskole, Oslo Private Gymnasium, Sandnes Videregående skole og Vågsbygd Videregående skole.

Årets oppgaver omhandlet boligmarkedet og boligprisutviklingen det siste året, samt oljenæringens betydning for norsk økonomi – to markeder som ikke nødvendigvis opplever den oppgangen vi har sett tidligere. Hva kan konsekvensene være av varige lave og fallende priser og investeringer? Og hvordan henger det sammen med andre forhold i økonomien vår? Dette er dagsaktuelle temaer som tydelig har engasjert deltagerne.

Vi i AksjeNorges interne jury jobber nå med å gå igjennom alle oppgavene og plukke ut de aller beste som går videre til den eksterne juryen. Den eksterne juryen består av noen av landets ledende økonomer og eksperter innen sitt fagfelt. Dersom din oppgave er blant de som sendes videre, får du beskjed om dette ved oversendelse. Den eksterne juryen gjør den endelige sensuren og plukker ut første-, andre- og tredjeplassen.

Les mer om årets jury og premier.

Vi annonserer vinneren av Makrokonkurransen i løpet av mai.

Har du spørsmål ikke nøl med å ta kontakt med Maria på maria.olsen@aksjenorge.no