Makrokonkurransen 2018 – delfinale

Makrokonkurransen er inne i sin avsluttende runde. Vi mottok nærmere hundre besvarelser ved utgangen av februar, hvor 12 finalister nå er videre i en egen delfinale.

Ved utgangen av februar mottok vi et rekordhøyt antall besvarelser i Makrokonkurransen 2018. Oppgavene omhandlet i år boligprisutviklingen og oljenæringens betydning for den norske økonomien. Dette er temaer som dessuten er viktig for vår egen økonomi, samtidig som det påvirker markeder, næringsliv og selskaper rundt oss. Det er tydelig at temaene også evnet å engasjere elever fra store deler av landet.

AksjeNorges interne jury har siden innleveringsfristen vurdert samtlige hundre besvarelser som ble sendt inn til Makrokonkurransen 2018. Nivået har vært svært høyt og det har vært vanskelig å skille ut de beste oppgavene. Etter en nøye gjennomgang, har vi plukket ut de 12 beste oppgavene. De 12 beste oppgavene er videresendt disse til den eksterne juryen, som består av noen av landets ledende økonomer og eksperter innen sitt fagfelt. Les mer om årets jury og premier.

Årets delfinalister er engasjerte elever ved følgende skoler

  • Asker Videregående skole
  • Gjøvik Videregående skole
  • Kristiansand Katedralskole Gimle
  • Narvik Videregående skole avd. Frydenlund
  • Oslo Handelsgymnasium
  • Oslo Katedralskole

Delfinalistene er blitt varslet direkte per e-post fra AksjeNorge.

Vi kommer til å annonsere vinnerne av konkurransen i løpet av mai. Første, andre og tredjeplass vinnerne vil inviteres til Oslo Børs for omvisning og utdeling av premie. Alle deltakere vil motta en diplom i løpet av juni. Tusen takk igjen til samtlige dedikerte og kunnskapsrike lærere og elever som har deltatt i årets konkurranse! Spørsmål kan rettes til Maria.Olsen@AksjeNorge.no