Premieutdeling Makrokonkurransen 2018

Makrokonkurransen har aldri opplevd så stor interesse som i år og vi har fått besvarelser fra hele landet. Nivået på besvarelsene var høyt, og det ble vanskelig å skille oppgavene, spesielt blant de som klatret helt til topps. Vinnerelevene besøkte nylig Oslo Børs for å motta sin utmerkelse.

I år kunne elevene velge mellom to oppgaver; boligmarkedet og boligprisutviklingen det siste året, eller oljenæringens betydning for norsk økonomi – to markeder som ikke nødvendigvis har opplevd den samme oppgangen vi har sett tidligere. Dette er dagsaktuelle temaer som tydelig har engasjert deltagerne.

Kevin og Nikolas mottok diplom og premie fra Joachim Jensen i ODIN Forvaltning

Nikolas Almås og Kevin Chen fra Oslo Katedralskole gikk av med seieren i årets Makrokonkurransen med oppgaven «Nasjonens velstand». Andreplassen gikk til Tobias H. Sørlie og Fredrik Kjekstad i fra Asker Videregående skole med oppgaven «Et dypdykk i det norske boligmarkedet». Også oppgaven «Fra sort gull til penn og papir» av Jakob Fyrand Flagstad fra Gjøvik Videregående skole utmerket seg i konkurransen og fikk en sterk tredjeplass.

Vi gratulerer elevene med strålende innsats og årets seier!

Oppgavene kan lastes ned her:

Nasjonens velstand – Nikolas Almås og Kevin Chen

Et dypdykk i det norske boligmarkedet – Tobias H. Sørlie og Fredrik Kjekstad

Fra sort gull til penn og papir – Jakob Fyrland Flagstad

Vinnerelevene ble invitert til AksjeNorges kontorer på Oslo Børs for omvisning og premieutdeling. Martin Graftås og Joachim Jensen ved ODIN Forvaltning delte ut premie og diplom, hvor årets premie var andeler i fondet ODIN Aksje.

Jakob, Tobias og Fredrik har mottatt sin premie fra Martin Graftås i ODIN Forvaltning

En samlet jury er stadig imponert over innsatsen elevene som deltar i denne konkurransen legger inn i oppgaveskrivingen og den kunnskapen de viser. Den eksterne juryen i år bestod av Professor Hilde C. Bjørnland fra Handelshøyskolen BI, Anders K. Anundsen fra Norges Bank og Kjetil Melkevik fra Holbergfondene. De mottar de 12 beste oppgavene fra AksjeNorges interne jury.

Samtlige deltakere i konkurransen har mottatt diplomer for sin innsats, kunnskap og engasjement for faget.

 

 

Om Makrokonkurransen

AksjeNorges Makrokonkurranse er den eneste konkurransen i landet for elever i videregående skole når det gjelder å skrive den beste makroøkonomiske analysen. Konkurransen arrangeres en gang i året og er åpen for alle elever i videregående skole. Makrokonkurransen 2019 publiseres i starten av desember 2018.  Les mer.