Filmkveld der alt handler om aksjer

Det er laget mye smart i video-format som gir deg nyttig informasjon på få minutter om aksjer og aksjefond. Nedenfor har vi samlet en del for deg.

Aksjer på minutter

Vi i AksjeNorge har vår egen mini-serie om aksjer og aksjefond, en serie laget med støtte fra Finansmarkedsfondet. Det gir deg på få minutter god oversikt over hva aksjer er, hvordan markedet fungerer og hvordan du kommer i gang. Se filmene her

Aksjesparekonto

Nå er det kun få dager igjen av 2018 der du kan få banken, megleren eller fondsforvalteren din til å flytte eksisterende aksjer og aksjefond over til Aksjesparekonto (ASK) med virkning før årsskiftet. For å få utsatt skatt på eksisterende beholdning var opprinnelig fristen 28.desember i år men i forslag om Statsbudsjett for 2019 forlenges fristen til å gjelde ut 2019. Dette er i skrivende stund ikke 100% vedtatt (siden revidert forslag til Statsbudsjett annonseres først ca 17.desember) Hele poenget med å rekke å flytte før årsskiftet, var at du da unngikk gevinstbeskatning i dag, men utsetter til den dagen du trenger selve gevinsten. Kilder sier at det er overveinde stor sannsynlighet at det vedtas at overgangsvinduet forlenges til å gjelde 2019, men hvis du vet allerede i dag at du vil, hvorfor utsette det? Det tar få minutter på nett med Bankid.

De fleste Aksjesparekonto-leverandørene har laget video om Aksjesparekonto (ASK) og/eller selve flyttingen. Og har de ikke video, så sjekk nettsidene deres. Ta frem popcornet og bankid-brikken din, for nå er det duket for en filmkveld (alfabetisk):

AksjeNorge – se vår film om hva ASK er

Danske Bank – film nederst på siden

DNB – DNB forklarer ASK og Kleiven har ASK  og slik flytter du til DNBs ASK og nettsiden

Holbergfondene – enkelt digitalt skjema for opprettelse

Nordnet – en bra samling med filmer om ASK og hjelpen er nær og skummelt kort tid igjen og nettsiden

Nordea – filmer om ASK og nettsiden

Odin Fondene – bra samleside med forklaring (frist 13.des) men ingen film

Pareto – video med PWC-advokater

Skagen fondene – fin artikkel om Aksjesparekonto

Sparebank 1 – bra samlesiden  og en film om ASK fra SPB1NN

Storebrand – bra samleside men ingen film

 

Børs-konkurranse

Minner om vår lille førjuls-konkurranse der du kan være med i trekning av en liten overraskelse dersom du tipper riktig sluttkurs for hovedindeksen før årsskifte. Send inn ditt svar her