Bokanbefalinger fra Karl Oscar Strøm

Det nærmer seg påske og vi har derfor spurt noen av våre samarbeidspartnere om noen anbefalinger til god påskelitteratur for deg som ønsker å lese både faglitteratur og krim om finans og økonomi.

Karl Oscar Strøm fra Pareto Securities har alltid vært glad i å lese bøker. Han leser bøker om alt fra tidlig historie til science fiction, fra biohacking, helse og personlig utvikling til finans og forskning. Vi har spurt om han kan dele sine beste tips til bøker om økonomi og finans, og for de som liker spenning har han også delt noen finanskrimbøker som samtidig gir deg innblikk i problemstillinger innen finans, computere og AI. Som alle er aktuelle i dag.

Økonomi og finans

En bok Karl Oscar alltid anbefaler når han får spørsmål om bøker som handler om økonomi og finans er Reminiscences of a Stock Operator av Edwin Lefèvre (kun på engelsk). Boken kom ut i 1923 og han har selv lest den fire ganger de siste tjue årene.  – Den er underholdende og lærerik for alle som handler aksjer, deler han.

Reminiscences of a Stock Operator – Edwin Lefèvre

Om boken: Reminiscences of a Stock Operator is the unforgettable story of the life of Jesse Livermore, one of Wall Street’s greatest ever stock speculators.Loosely fictionalised in 1923 in collaboration with journalist Edwin Lefevre, this is the story of the highs and the lows, the strategies and the street smarts, the epic wins (and sometimes epic losses) that has inspired generations of investors and traders.This edition comes with an exclusive foreword by Tim Price, author of Investing Through the Looking Glass.Harriman Definitive Editions offer the best quality editions of the best financial books of all time. Meticulously proofread, beautifully typeset in new designs, accompanied by forewords by the best modern financial writers, printed and bound in high-quality hardcovers on acid-free paper – they are essential long-term additions to the portfolio of every investor and trader.

Hvis man ønsker å lese en god bok som er litt ferskere anbefaler han alle bøkene i bokserien: Market Wizards med Jack D. Schwager. Ellers er bøkene til Nassim Taleb bra å lese om man liker å tenke selv, og som vil lese om aksjer. Han anbefaler å starte med: Skin in the game eller Antifragile.

Finanskrim

Det finnes også mange interessante bøker som har tematikk som kan knyttes til dagsaktuelle temaer som finans, computere og AI, og som ikke er fagbøker. Karl Oscar anbefaler:

Frykt indeksen (The fear index) – Robert Harris

Om boka: Alex Hoffman er fysiker og bruker et hemmelig system av algoritmer til å handle på verdens finansmarked. Basert på «fryktindeksen» genererer han et eventyrlig utbytte for sine investorer. Sent en kveld oppdager Hoffman en inntrenger i det store huset sitt. Mens verdensmarkedet er i ferd med å gå mot en nytt kollaps, faller også Hoffmans verden fra hverandre.

Denne kan du lese både på norsk og engelsk.

 

For tiden leser han selv:

Darknet – Matthew Mather 

Om boka: Jake O’Connell leaves a life of crime and swears he’ll never return, but his new life as a stock broker in New York is ripped away when his childhood friend Sean Womack is murdered. Thousands of miles away in Hong Kong, scientist Jin Huang finds a list of wealthy dead people in a massive banking conspiracy. Problem is, some of the people don’t stay dead. As Jin begins her investigation, she’s petrified to discover her own name on the growing list of dead-but-alive. On the run, Jake O’Connell and Jin Huang race across continents to uncover a dark secret spreading like a cancer into the world. Why was Sean killed, and how is the list of wealthy dead connected? Are some of them really coming back to life? But all this becomes irrelevant when Jake’s family is attacked…

I tillegg til Darknet holder han nå på med bøkene :

  • Mastering the Market Cycle av Howard Marks
  • Digital Human av Chris Skinner og
  • The Political Incorrect Guide to Climate Change av Marc Morano.

Det finnes mye spennende! Om man ikke alltid har tid til å sette seg ned med en bok er også et tips at man benytter seg av lydbøker og podcast når man sitter på trikken eller i bilen. Man trenger heller ikke dra i bokhandelen for å kjøpe bøker da mye ligger på nett eller man kan kjøpe e-bøker på for eksempel Amazon, som Karl Oscar bruker mye selv.

Følg Karl Oscar Strøm på Twitter for mer aktuelle nyheter om aksjemarkedet eller Pareto Securities på Facebook. Neste uke deles flere boktips.