Møt ODIN Forvaltning

Investerings- og spareøkonom Martin Graftås fra ODIN Forvaltning er én av ekspertene du vil høre fra scenen på høstens aksjekvelder, Den store aksjekvelden 2019.

Vi møtte nylig Martin Graftås på kontoret hans på fortsatt sommerlige Aker Brygge i Oslo. Men Graftås har det ikke vært lett å booke et møte med, for han reiser mye rundt og møter fondskunder over hele landet. På Den store aksjekvelden i 5 storbyer ser du Martin Graftås på scenen. Årets tema er «Fornuft og følelser» og det blir spennende å se hvilke likhetstrekk han vil trekke frem med dagens fonds-investorer og Jane Austens roman-karakterer.

Martin Graftås, ODIN Forvaltning. Foto: AksjeNorge

Martin Graftås har jobbet i ODIN Forvaltning i mer enn 11 år. Når vi spør om også han sparer i fond, er hans umiddelbare svar:

– Ja, selvfølgelig sparer jeg i fond. Jeg sparer for meg selv og familien. Han er ivrig bruker av spareavtaler.

Hans beste råd til deg som vil komme i gang med fondssparing, er at hvis du har muligheten til å kickstarte sparingen med et engangsinnskudd, så er det det beste. For deretter å sette opp månedlige spareavtaler på lønningsdagen.

Videre minner han om at selv om norske renter har steget noe, er vi fortsatt i et lavrenteregime og bør utnytte den lave boliglånsrentene til å øke sparingen. Når boliglånsrentene stiger, er du allerede vant med å bruke mindre og vil takle rentehevinger bedre.

Vi snakker i vår samtale om nordmenn og sparevaner. Vi ser stor ulikheter mellom kvinners og menns sparevaner. Kvinner gjør sjeldnere endringer i sparingen sin. Selv forteller Graftås at han nettopp fordi han har vært flink til å ha høy selvdisiplin over lang tid, er han fornøyd med det han har oppnådd gjennom sparingen sin.

Hva er viktig når du sparer i fond? Som de fleste fondsforvaltere har også ODIN Forvaltning egen investeringsfilosofi. Bli bedre kjent med investeringsfilosofien her >

Følg bloggen for tips

Har du hørt om ODIN-bloggen? Martin Graftås sammen med kollega Stian Strand deler ofte nye blogginnlegg om sparevaner, hvordan komme i gang og selvsagt gode historier. Du kan abonnere på deres nyhetsbrev og motta nye blogginnlegg direkte. Les ODIN-bloggen her >

Makrokonkurransen

Visste du at ODIN Forvaltning i flere år har sponset vinnerne av den årlige Makrokonkurransen med fondsandeler i premier? Konkurransen er for elever i den videregående skole og arrangeres i vinterhalvåret. Martin Graftås fra ODIN har også være i dommerpanelet og lest igjennom mange spennende og gode makrooppgaver.