Lær om aksjer og fond

Har du sjekket vår digitale opplæringspakke? Her lærer du veldig grunnleggende om aksjer, fond, pensjon og sparing generelt.

Vår digital opplæringspakke heter «Aksjer på 60 minutter» og den gir deg virkelig en kick-start på kunnskapen om aksjer, fond og sparing, – til og med pensjon. Filmene er så enkle at de er også fine å se sammen med både de yngre barna og ikke minst ungdommen i familien. Hva venter du på?

Se den digitale opplæringen her >

Opplæringspakken er finansiert gjennom økonomisk støtte fra Finansmarkedsfondet.

Ta etterpå vår AksjeQuiz >

Sommertips

Sett dere sammen hele familien og sett opp noen felles sparemål. Ikke gjør det for komplisert. Barna kan i tillegg få sine egne delmål. Det er mye lettere å spare når alle vet hva det handler om og hvilke drømmer som skal oppfylles og når.

Kanskje dere skal sette i gang med å spare i et aksjefond sammen? Last ned en app slik at dere kan følge med sammen. Se hva fondet investerer i: Kjenner dere igjen selskapene? Hele familien vil sikkert finne selskaper de kjenner godt: Apple, Tesla, Netflix, DNB, Telenor etc. Det er når dere ser hvilke selskaper dere blir medeiere i gjennom aksjefondet, at det blir litt mer gøy! Og kanskje dere oppdager noen nye og interessante?

Mange unge konfirmeres hvert år og da er det greit å lære mer om langsiktig sparing. I tillegg er det mange som drømmer om russetid eller en utenlands cup-reise. Dette er sparemål som unge forstår. Hjelp dem igang. Det vil betale seg godt senere.

Når du setter opp sparemål som kanskje er 5-7 år frem i tid, vil dette høres veldig lenge ut for mindre barn. Derfor er det viktig å feire noen milepæler underveis og kanskje la dem ha sine delmål. Feiringen behøver heller ikke være noe kostbart, men noe dere gjør sammen. I en eller hektisk hverdag kan det godt være at å planlegge filmkveld med popcorn er nok, eller sette opp en Kahoot-konkurranse mot en nabo-familie. Det er bare fantasien som setter begrensninger. For eldre barn, kan en premie være noe så enkelt som å la dem disponere stuen alene en kveld for venner med pizza og gaming (mens du er hos naboen)?

Lykke til!