Slik kommer du i gang med aksjer

Du finner informasjon om hvordan komme i gang hos hvilken som helst nettmegler for aksjehandel.

Vi har her samlet noen ulike videoer og podscaster med ulike format om det å komme igang på. Kanskje du finner noen gode kom-igang-tips? Og når du er ferdig med intro-videoene og trenger noe mer i dybden eller er allerede godt i gang: Last ned vårt hefte «Aksjer for alle» >

Aksjemarkedet på minutter

Med finansiell støtte fra Finansmarkedsfondet har AksjeNorge laget et opplæringsserie for nybegynnere om aksjemarkedet:

Ung vri på aksjeskole fra DNB

Da Levi og Kornelia skulle delta på Aksje-NM oppsøkt de flere eksperter (også fra AksjeNorge) som kan mye om aksjemarkedet, slik at de ble bedre forberedt før konkurransen (2020). Her ser du deres første episode:

E24s egen aksjeskole

Også daglig leder Kristin Skaug i AksjeNorge har gitt sine tips gjennom podcast og intervjuer. Hør podcasten Voksenpoeng med Nora Rydne og og Schibsteds egen økonomi-ekspert Sindre Heyerdahl: Hør her >

Podcasten ble tatt opp oktober 2020 og er like aktuell i dag.

Finansavisens aksjeskole

Nylig lanserte Finansavisen sin egen AKsjeskole på nett med selveste aksjeguru Roger Berntsen i Nordnet og med den kjente «snart voksen» og alles Alex Rosén.

DNBs aksjeskole

En mer seriøs og praktisk orientrert aksjeskole fra DNB. Tipsene her kan lett overføres til andre banker og meglerhus:

Storebrand

Noen gode tips fra Storebrand om å spare i aksjer og fond – med et godt blikk på forholdet mellom avkastning og risiko (fra 2016 men like aktuell):


Utvalget over er relativt enkelt valgt ut. Vi deler her også uten å ha gjort de enkelte klar over at det her deles. Alle filmene er funnet via enkle søk på YouTube.

Forbehold:

Investeringer i aksjer og verdipapirer medfører risiko for tap av deler eller hele investerte beløp. Det er viktig å sette seg inn i hvilken risiko du tar før du investerer. Og du må selv sette deg inn i de regler som gjelder for deg.  AksjeNorge gir ikke personlige råd om hverken skatt og investeringer. Det vi skriver på våre nettsider eller deler i webinarer og seminarer er generelle betraktninger. Vi håper allikevel at våre artikler, innlegg, videoer og webinarer er til nytte. Vær kildekritisk, lytt til eksperter fra finansnæringen, bruk banken din og sett deg godt inn i relevant informasjon før du gjør investeringer.