Til minne om en av våre grunnleggere

Det er med sorg vi mottok nyheten om at Leif Frode Onarheim gikk bort i går, torsdag, i en alder av 84 år. Vi kondolerer til familie og pårørende.

Foto: Stortinget/ Scanpix

Leif Frode Onarheim var en anerkjent næringslivsleder og aktiv politiker helt frem til 2019. Han er kanskje mest kjent som konsernsjef for Nora Industrier og senere styreformann i Orkla, og som president i Norges Industriforbund, president i NHO og stortingspolitiker.

Da han var styreformann i Orkla, var han sterk pådriver og en av grunnleggerne av stiftelsen AksjeNorge. AksjeNorge ble etablert i 1993 og styrets første leder var nettopp Leif Frode Onarheim. Daglig leder for stiftelsen de første 20 årene var John Peter Tollefsen.

Styret i stiftelsen den gang bestod av Leif Frode Onarheim (styreleder), Tor Andersen (nestleder) og øvrige styremedlemmer Tharald Brøvig, Bjørn Elvestad, Erike Jarve, Erik Must, Svein Ribe-Andersen og Gunn Wærsted. Alle var og er anerkjente næringslivsledere.

Hyggelig hilsen

Etter en TV2-opptreden i mai i år mottok vår daglig leder, Kristin Skaug, en hyggelig e-post fra Leif Frode Onarheim med «Flott!» som emne:

Vi ble svært overrasket over henvendelsen og svarte han hyggelig tilbake om arbeidet og driften i stiftelsen. Driften i stiftelsen finansieres utelukkende gjennom økonomiske bidrag direkte fra selskaper og aktører i norsk næringsliv. At Onarheim til det siste var opptatt av stiftelsens økonomi og drift, sier mye om han og hans engasjement!

Takk

Vi er i dag glade vi rakk å svare han i mai og takke han for hans innsats og engasjement, for å sikre nøytral og god informasjon om verdipapirmarkedet overfor befolkningen. For vi nordmenn er han en stor takk skyldig for at stiftelsen fikk en så solid start at vi fortsatt i 2021, nesten 30 år senere, kan videreføre hva han og resten av grunnleggerne startet.

Våre tanker går nå til hans nærmeste familie og pårørende.

Hvil i fred, Leif Frode Onarheim.