Denne uken

Mandag 20. desember

Nå blir det to uker der alt eller ingenting skjer. Men det er allerede planlagt noen nyheter om makrotall som kan påvirke aksjemarkedene, og vi samler her de viktigste hendelsene for de to neste ukene. Uansett blir det viktigste å følge med på den globale pandemi-utviklingen og håndteringen av denne.

Børsene i Norden er stengt både Julaften (24/12) og Nyttårsaften (31/12). Ellers er børsene åpne mandag til og med torsdag disse to neste ukene.

Denne ukens viktigste hendelser:

Mandag 20/12:

USA med ledende indeks som viser noe om forventningene til den amerikanske økonomien fremover. Indeksen består av 10 andre indekser og er et slags snitt av forventningene og brukes til å identifisere trender og retning.

Tirsdag 21/12:

EU og ulike EU-land deler oppdaterte tall på Forbrukertillit (se graf nedenfor eller i pressenotat). Dette er en indeks som gir et godt bilde av hvordan forbrukerne tenker i forhold til egen økonomi, forbruk og sparing. EUs forbrukertillit fikk et markant fall i november, det samme ble registrert i OECD-landene.

Onsdag 22/12:

Ukentlige data på den norske lakse-eksporten fra SSB >

 

Denne dagen kommer UK og USA med BNP tall for Q3. Siden dette er historiske tall og relativt kjent bør ikke dette slå mye ut såfremt ikke noen overraskelser kommer.

Torsdag 23/12:

Ledighetstall fra Norge og USA. Begge er land som har haukete sentralbanker (mener rentene skal opp) og som har sett en positiv utvikling i forhold til sysselsetting (men et problem med at mange stillinger ikke besettes). Sjekk SSB for oppdaterte tall >

Fredag 24/12:

Julaften blir hektisk for Julenissen. SSB melder om  at 1.111.690 snille barn fortjener en hilsen fra julenissen, en oppgang på 9,8% fra 100 år tilbake i tid. Les mer om jule-statistikk >
barn

Uken etter / Romjulen

Børsen er åpen hver dag fra mandag til og med torsdag, fra 09:00 til 16:30. Husk riktig antall oppgjørsdager ifht. årsskiftet og at handler du aksjer skjer ikke selve byttet av penger mot aksjer før to virke-dager etter!

Denne uken i romjulen får vi mandagen kinesiske industritall og norske detaljhandelstall før Oslo Børs åpner. Svenskens handelsbalanse kommer tirsdagen, og samme dag får vi boligpriser fra USA (spesielt interessant pga høyere varekostnader og økte lønnsutgifter).

De ukentlige amerikanske olje-lagertallene kommer onsdag og torsdagen kommer amerikanske ledighetstall og PMI (innkjøpssjefenes indeks).

Januar: Starten på kvartalstallene

Ofte kommer noen av de store amerikanske bankene med kvartalstall denne første uken. Men for investorer i norske aksjer blir det interessant å følge med på oppdateringer og potensielle resultatvarsler, at Q4-tallene blir bedre eller dårligere enn selskapene tidligere har uttalt til markedet (lovfestet krav å meddele lik informasjon til hele markedet).

Du følger med på oppdaterte børsmeldinger fra selskapene notert på Oslo Børs på Newsweb >

Og noen ganger er oppdateringer på kvartalstall før de kommer, annonsert og ligger i børsens finanskalender >

Kilder:

Marketwatch.com >

Conference Board >

DNB Markets >

SSB.no kalender>

Oslo Børs >

 

Forbehold:

Investeringer i aksjer og verdipapirer medfører risiko for tap av deler eller hele investerte beløp. Det er viktig å sette seg inn i hvilken risiko du tar før du investerer. Og du må selv sette deg inn i de regler som gjelder for deg.  AksjeNorge gir ikke personlige råd om hverken skatt og investeringer. Det vi skriver på våre nettsider eller deler i webinarer og seminarer er generelle betraktninger. Vi håper allikevel at våre artikler, innlegg, videoer og webinarer er til nytte. Vær kildekritisk, lytt til eksperter fra finansnæringen, bruk banken din og sett deg godt inn i relevant informasjon før du gjør investeringer. Investeringsbeslutninger gjort på bakgrunn av innholdet gjøres for egen risiko.