VFF med ny statistikk om fondssparing

Verdipapirfondenes forening (VFF) har nettopp sluppet ny statistikk for norske verdipapirfond, og den viser at det går oppover.

Utviklingen for sparing i fond blant nordmenn fortsetter oppover og den samlede forvaltningskapitalen til norske verdipapirfond har for første gang passert 2000 milliarder kroner, ifølge VFF.

Statistikken viser at både personer og større institusjonelle kunder har nettokjøpt for over 20 milliarder kroner så langt i år. Det fremkommer også at total forvaltningskapital for norske verdipapirfond har steget med over 15 prosent siden samme tid i fjor. Dette er bare et svært kort sammendrag. Statistikken finnes på Verdipapirfondenes forening sin nettside.

Har du lyst til å lese mer om aksjer finner du AksjeNorges nyeste aksjestatistikk på denne siden.

 

Forbehold

AksjeNorge har ingen analyseavdeling og mener således ikke noe om en aksje eller et marked er mer eller mindre fordelaktig å investere i. Investeringer i aksjer og verdipapirer medfører risiko for tap av deler eller hele investerte beløp. Det er viktig å sette seg inn i hvilken risiko du tar før du investerer. Og du må selv sette deg inn i de regler som gjelder for deg. AksjeNorge gir ikke personlige råd om hverken skatt og investeringer. Feil kan forekomme i artiklene og grafene våre, siden mye er manuelt tilpasnings-arbeide. Det vi skriver på våre nettsider eller deler i webinarer og seminarer er generelle betraktninger. Vi håper allikevel at våre artikler, innlegg, videoer og webinarer er til nytte. Vær kildekritisk, lytt til eksperter fra finansnæringen, bruk banken din og sett deg godt inn i relevant informasjon før du gjør investeringer. Investeringsbeslutninger gjort på bakgrunn av innholdet gjøres for egen risiko.