Tips til underholdning

Amerikanerne har alltid vært flinke til å lage spennende og underholdene filmer om aksjehandel og finansmarkedet på engelsk. Nå kan du underholdes på norsk.

Selv om våre forslag her ikke går direkte på handel med aksjer, så er det relatert til næringsliv og selskaper. Absolutt verdt å vurdere!

Milliardærøya

Netflix har laget en særdeles underholdene og god mini-serie om selskaps-overdragelser, styreverv, ledelse og aksjehandel (eller var det hestehandel?). Kristin Skaug, daglig leder i AksjeNorge har sett serien og senere diskutert med fondsforvaltere innen sjømat som kunne holde med i at dette var både interessant og virkelighetsnært. Du får både oppleve stresset med lakselusa, rømt fisk og generasjonsskifter i norske selskaper. Historien skjer i 2024. For å se serien, må du være betalende abonnent hos Netflix. Les mer om serien hos NRK >

Se trailer (reklamefilm) for filmen:

Nye norske bøker

Krimbok med Staalesen

Hvis du liker å lese krim, kan du nå lese Gunnar Staalesens krimroman Forfulgt av død, der mye av historien er fra en mindre Vestlands-fjord og oppdrettsnæringen er i fokus med sine mange utfordringer både tilbake på 70-tallet men også i historiens nåtid, år 2002. Hvis du er ung, er det gøy å oppdage at mange av problemene med sjømatnæringen som vi hører om i dag, ikke er helt nye problemer. Kombinasjonen av å se Milliardærøya på tv/nettbrett og lese denne boken, var til sammen veldig interessant for en østlending.

 

Penger og politikk med Kjærstad

Litt overaskende fikk vi servert nyheten om en ny roman av Jan Kjærstad: Valgdager. Og visstnok skal romanen handle om penger, investeringer, aksjer, politikk og mye mer. Vi har ikke rukket å begynne på boken enda, men du kan lese mer om boken her >  Og som forlaget skriver :»Valgdager er en utviklingshistorie, en roman om penger, politikk og livsvalg…. Historien starter i 1959.

Flere tips

Gjennom årene har vi delt flere tips til bøker og filmer. To filmer som skiller seg ut og bør sees, er «Big Short» (om Finanskrisen) og klassikeren «Wall Street» (aksjehandel).

Se artikkel her (julen 2023) >

Forbehold

Generelt forbehold om innhold på våre nettsider: AksjeNorge har ingen analyseavdeling og mener således ikke noe om en aksje eller et marked er mer eller mindre fordelaktig å investere i. Investeringer i aksjer og verdipapirer medfører risiko for tap av deler eller hele investerte beløp. Det er viktig å sette seg inn i hvilken risiko du tar før du investerer. Og du må selv sette deg inn i de regler som gjelder for deg. AksjeNorge gir ikke personlige råd om hverken skatt og investeringer. Feil kan forekomme i artiklene og grafene våre, siden mye er manuelt tilpasnings-arbeide. Det vi skriver på våre nettsider eller deler i webinarer og seminarer er generelle betraktninger. Vi håper allikevel at våre artikler, innlegg, videoer og webinarer er til nytte. Vær kildekritisk, lytt til eksperter fra finansnæringen, bruk banken din og sett deg godt inn i relevant informasjon før du gjør investeringer. Investeringsbeslutninger gjort på bakgrunn av innholdet gjøres for egen risiko.

Bøker og filmer nevnt her har ikke betalt for omtale eller sponset innlegg.