På en del ungdomsskoler må elever i 9. eller 10. klasse på arbeidsuke hos en bedrift for å få et innblikk i hvordan det er å jobbe. Eleven får da enkle oppgaver og har ikke lengre arbeidsdag enn skoledagene. AksjeNorge kan ta imot to elever i året, elever som går på skole i Oslo.

Vi tar for tiden kun i mot søknader som gjelder skoleåret 2023-2024.

AksjeNorge er en veldig liten organisasjon med kun to ansatte i Oslo. Vi har kontorer ved siden av Brynseng T-bane-stasjon men ofte er vi på Oslo Børs eller andre steder i sentrum. Vi har muligheten til å ta imot 1 elev av gangen, eller kanskje to fra samme skole som samarbeider om oppgavene.

Siden vi er en så liten bedrift er det begrenset med hva eleven vil kunne få av arbeidsoppgaver.

Rent skolefaglig vil eleven få økt kunnskap i samfunnsfag og samfunnsøkonomi. Eleven vil få erfaring med å undersøke fakta, skrive enkle tekster på norsk og kanskje regne litt. Dette vil tilpasses den enkelte elev.

Noen oppgaver vi tror kan være aktuelle for eleven:

  • Undersøke sparemuligheter for unge
  • Undersøke hvordan unge kan finne informasjon om sparing på nett
  • Bli med i diskusjonen og hjelpe til med hvordan AksjeNorge kan bli flinkere med kommunikasjonen til unge
  • Andre enkle oppgaver
  • Skrive artikkel som vi deler på våre nettsider og i sosiale medier

Underveis i uken vil eleven få bli med på når daglig leder intervjues på TV2 Nyhetskanalen, er ute og filmer for sosiale medier og er i møter med banker og andre.

Vi er opptatte av at eleven skal få et godt utbytte av uken og en hyggelig men realistisk opplevelse av hvordan det er å jobbe innen økonomi/finans og kommunikasjon/markedsføring.

Et mini-intervju på telefonen og/eller et kort møte må gjennomføres før vi blir enige om at arbeidsuken kan tas her hos oss i AksjeNorge.

Det er viktig at arbeidsuken passer med AksjeNorges andre planer.

Det kan være at vi får for mange henvendelser om arbeidsuker og siden det er begrenset hvor mange vi faktisk kan ha på arbeidsuke her i løpet av et år og enda færre vi vil kunne invitere til en samtale i forkant, vil ikke alle bli invitert til samtale (enten det er på telefon eller møte).

For 2024-2025 åpner vi opp for søknader først i august 2024, etter skolestart. Søkerne må også bo i Oslo for å sikre at vi er på plass i tide og ikke er trette på jobb. Vi tilbyr ikke overnatting/kost/losji dessverre.

Kontakt-informasjon:

Hvis du tror arbeidsuke hos oss er noe du vil, så ønsker vi aller helst at du sender en e-post til daglig leder.

Skriv i e-posten når du har arbeidsuke og i hvilken klasse du går i og på hvilken skole.

Daglig leder: Kristin Skaug

E-post kristin.skaug@aksjenorge.no

Mobil 415 77 351

Kontoradresse: Østensjøveien 43

Offentlig kommunikasjon: Brynseng T-bane (linje 2,3,4) og buss (23)

NB; Det er stor sannsynlighet for at vi flytter til nye kontorer i Oslo Sentrum fra august 2024.