NYHET OM PREMIEUTDELING FOR MAKROKONKURRANSEN 2020

I våres fikk vi inn en stor mengde med oppgaver. Vi fikk evaluert en stor andel av disse men på grunn av færre ressurser tilgjengelig pga korona er evalueringen satt på vent. Vi er så lei for dette og beklager så mye at vi ikke har fått informert alle om forsinkelsen. Mer informasjon kommer Q1 2021.
Oppdatert 4. nov 2020

 

Om makrokonkurransen 2020 (frist utgått)

Viktig: Innleveringsfristen var 17.mars men vi vet at mange har slitt med trege nettverk og konsekvenser av Koronavirus. Send oss en e-post hvis innleveringen din er forsinket og på vei. Husk å stresse ned. Mail til post@aksjenorge.no

—–

AksjeNorges Makrokonkurranse er den eneste konkurransen i landet for elever i videregående skole når det gjelder å skrive den beste makroøkonomiske analysen. Konkurransen arrangeres en gang i året og er åpen for alle elever i videregående skole. Dette er en unik mulighet til å få testet sin makrokunnskap, og vi oppfordrer alle elever med interesse for samfunnsøkonomi til å delta. Oppgaven utformes i tråd med gjeldende læreplan i samfunnsøkonomi. Les mer om fjorårets konkurranse Makrokonkurransen 2019.

Publisering: uke 1-2 i januar 2020

Innlevering: tirsdag 17. mars 2020 (før kl 23:55) til e-post til post@aksjenorge.no

Premieutdeling: uke 24 eller 25 i juni, hos Oslo Børs og Norges Bank

Du kan melde deg på allerede nå for å få informasjon fram mot publisering og underveis i konkurransen. AksjeNorge inviterer både engasjerte elever til å melde på seg selv, samt lærere til å melde på hele klasser.

Temaene for makrokonkurransen i 2020:

 • Oppgave 1 – Bærekraft og utviklingen i næringslivet
 • Oppgave 2 – Økonomisk vekst og pengepolitikk

Last ned fullstendig oppgavetekst her (pdf) >

Påmelding er ikke nødvending med knappen under, men er fint for oss ifht å få en liste på påmeldte. Husk uansett på din oppgave eller i e-posten: Skriv på ditt/deres navn, mailadresser, mobilnumre og ikke minst navn på en foreldre eller lærer med mailadresse i tilfelle vi ikke får tak i deg/dere.

Reglene er som følger

 • Analysen kan skrives alene eller sammen med inntil to andre (maks 3 elever per lag).
 • Dersom to eller flere skriver sammen må laget ha et eget navn slik at vi kan koble dere sammen.
 • Du kan velge å skrive enten oppgave 1 eller 2.
 • Analysen kan være på mellom 1 500 og 3 000 ord, men kvalitet teller mer enn kvantitet.
 • Tabeller grafer og illustrasjoner kommer i tillegg. Disse må være relevante og spesifikt omtales i analysen.
 • Kildehenvisninger må brukes (særlig ved direkte sitat og figurer).
 • Vennligst inkluder dette ved innlevering: Ditt navn, klassetrinn, navnet på din skole, din e-postadresse og mobilnummer. Vennligst før på navnet på din lærer. Dersom det er flere i din gruppe, trenger vi også navnet på disse personene, samt e-post adresse.
 • Oppgaven sendes i PDF-format.
 • Oppgavene skal sendes post@aksjenorge.no senest 17.mars kl 23:55, men send gjerne så snart du er klar.

AksjeNorge og Norges Bank Kunnskapssenter velger ut de beste besvarelsene og sender disse til noen av Norges ledende samfunnsøkonomer for endelig vurdering og rangering. Vinneren offentliggjøres i løpet av mai/juni. Det blir premieutdeling på Oslo Børs for de tre beste oppgavene. Regional konkurranse foregår hos Norges Bank Kunnskapssenter.

Premien for de 3 beste oppgavene: Fondsandeler på kr 1.000 per elev.

Spørsmål kan du sende til post@aksjenorge.no