Besvarelser Makrokonkurransen 2017

Tusen takk til alle som deltok i Makrokonkurransen 2017! I år har vi sett en veldig hyggelig økning i antall besvarelser fra flere skoler i flere deler av landet. Til og med norske elever ved skoler i utlandet har deltatt i årets konkurranse.

Årets oppgavetekst omhandlet globalisering og lave renter. Dette er dagsaktuelle temaer som tydelig har engasjert deltagerne. Det er mange spennende diskusjoner USAs nye president Donald Trump og britenes Brexit, samt fremtidige rentesvingninger og dens effekt på Norges økonomi.

Elever fra nærmere 20 skoler har levert sin besvarelse og den interne juryen begynner å nærme seg slutten av bunken med oppgaver. Både besvarelsene som omhandler globalisering, samt de som omhandler tidenes lave renter imponerer. Det er tydelig at nivået skyves høyere for hvert år som går. Tusen takk til både elever og lærere som har engasjert seg i temaene og bidratt til god lesning for oss på kontoret.

AksjeNorge ser frem til å lese de siste oppgavene gjennom påsken. Deretter sendes de beste oppgavene til vår eksterne jury. Dersom din oppgave er blant de som sendes videre, får du beskjed om dette ved oversendelse. Den eksterne juryen gjør den endelige sensuren og plukker ut første-, andre- og tredjeplassen. Les mer om årets jury

Annonsering av vinneren i Makrokonkurransen 2017 gjøres i starten av mai.

I premie mottar vinnerne andeler i fondet ODIN aksje. Dere inviteres også til en omvisning på Oslo Børs for å motta utmerkelsen. Alle konkurransedeltakere mottar en diplom i etterkant av konkurransen.

Har du spørsmål, ikke nøl med å ta kontakt på post@AksjeNorge.no