Aksjemarkedet på noen minutter

Om kort tid lanserer AksjeNorge den digitale kunnskapspakken «Aksjemarkedet på noen minutter». Dette er en unik mulighet for alle som ikke kan så mye om aksjer og aksjesparing fra før til å lære mer om aksjemarkedet – på noen få minutter.

Møt Marit, Stian, Tommy og Helge i aksjenabolaget om kort tid

Aksjer er for alle

Undersøkelser AksjeNorge har gjort, viser at mange ikke føler de har kunnskap om hvordan handle aksjer eller om selskapene som er notert på Oslo Børs. Det er også en god del manglende kunnskap om både risiko og avkastning. Aksjonærmassen i seg selv er relativt homogen og de fleste av oss eier kun en aksje.

Når det er sagt er vi inne i en veldig bra tid. Det skjedde et skifte sommeren 2015, og siden da har antallet aksjonærer i Norge økt jevnt og trutt. For de som eier aksjer på Oslo Børs, eier de samtidig aksjer til rekordhøye verdier. Sparing i aksjefond har også nådd nye høyder. Lave renter og økt fokus på krav til egen langsiktig sparing er hovedgrunner til dette. Nå introduseres også en Aksjesparekonto som gir alle nordmenn en mulighet til å samle sine aksjer og aksjefond på samme sted i løpet av 2017. Vi med andre ord inne i en fase hvor det norske private eierskapet vil øke enda mer. Aksjesparing vil få enda mer fokus og i større grad bli en naturlig del av alles spareportefølje.

Aksjemarkedet på noen minutter

«Aksjemarkedet på noen minutter» er utviklet med tanke på alle som fortsatt føler at aksjesparing er litt ukjent terreng. Kunnskapspakken gir en grunnleggende innføring i hvorfor og hvordan inkludere aksjesparing i egen spareportefølje. Gjennom 8 moduler følger vi en helt vanlig familie i et helt vanlig nabolag i sin søken etter mer informasjon om aksjemarkedet. Programmet er delt inn i følgende tema:

1. Aksjekunnskap på noen minutter
2. Aksjer – hvem er de ulike aktørene?
3. Ditt første aksjefond
4. Din første aksje
5. Den viktige pensjonen
6. NYHET: Din egen aksjesparekonto
7. Aksjer til de ansatte?
8. Spar til ungene

Mandag 22. mai lanserer vi beta-versjonen av «Aksjemarkedet på noen minutter». Alle som ønsker å få mer kunnskap om aksjemarkedet vil få mulighet til å melde seg på kurset som vil gå via e-post de neste ukene. Dette er også en mulighet for de som har kunnskap om aksjemarkedet fra før til å bli med å påvirke innholdet i modulene før den endelige versjonen distribueres bredt til sommeren. Følg med fremover!

Bli med på å spre kunnskap om aksjemarkedet

AksjeNorge har utviklet denne kunnskapspakken i samarbeid med Oslo Børs, VPS, LO, NHO og Equatex, med støtte fra Finansmarkedsfondet til det som kalles et allmennopplysningsprosjekt. Et krav fra finansmarkedsfondet er at løsningen skal være åpen og tilgjengelig for alle. Både Finansmarkedsfondet, sammarbeidspartnere og AksjeNorge har med andre ord et mål om at flest mulig skal få mer kunnskap om aksjemarkedet gjennom dette programmet.

AksjeNorge inviterer derfor bransjeaktører, arbeidsgivere og andre aktører som ønsker å spre kunnskap om langsiktig sparing i aksjemarkedet til å gjøre «Aksjemarkedet på noen minutter» tilgjengelig for sine kunder, ansatte og følgere for øvrig. Vi inviterer samtidig samme aktører til å ta del i lanseringsseminaret i Oslo med samme navn den 22. mai.

Les mer og meld deg på lanseringsseminaret «Aksjemarkedet på noen minutter»