Aksjekvelden i Kristiansand

Mandag 4. September arrangerte Oslo Børs, VPS og AksjeNorge Den store aksjekvelden 2017 i Kristiansand. Dette var den første av i alt fem aksjekvelder denne høsten, og det var veldig hyggelig å holde høstens premierekveld for en fullsatt sal i Kristiansand. Presentasjonene finner du her.

Last ned programmet – Den store aksjekvelden 2017 Kristiansand

Fra lokalt til globalt

Første mann ut denne kvelden var kommunikasjonssjef Geir H. Aase ved Oslo Børs, som presenterte Egder og selskaper i Agder på Børsen (avbildet). Det er fem selskaper fra regionen notert på Oslo Børs. Flere av disse har opplevd en veldig god avkastning på børsen de siste årene. Med ny publikumsrekord for Den store aksjekvelden i Kristiansand, skulle man ikke tro at Aust- og Vest-Agder er blant fylkene med færrest aksjonærer i prosent av befolkningen. Leder for Sparebanken Sør Markets, Lars Olav Laurendz, kunne senere fortelle at Egder eier langt mer i både fond og unoterte aksjer i hans gjennomgang av Aksje- og fondssparing i regionen. Ingvild Borgen Gjerde fra Nordea ga dessuten positive framtidsutsikter for makrobildet fremover, etterfulgt av Steinar Hauge fra Holberg Fondene som Norden som verdens beste investeringsunivers.

Kristiansand 2017 – Agder på Børsen ved Oslo Børs

Kristiansand 2017 – Det globale makrobildet høsten 2017 ved Nordea

Kristiansand 2017 – Norden – Verdens beste investeringsunivers ved Holberg fondene

Kristiansand 2017 – Aksjer og fondssparing i regionen med aksjesparekonto ved Sparebanken Sor

Nyheter, trender og råd til den private investor

Aksjesparekonto (ASK) var i fokus under pausene

Den største nyheten innen aksjesparing akkurat nå er uten tvil Aksjesparekontoen (ASK). Dette var temaer på scenen både fra Sparebanken Sør og Verdipapirsentralen (VPS). I pausene var det også nettopp dette publikum hadde spørsmål til på de ulike standene. En annen nyhet i Norge og økende trend internasjonalt er faktorforvaltning. Fronteer Solutions presenterte den nye forvaltningsformen i Kristiansand. Forvalter Stein Svalestad fra SKAGEN Fondene ga nyttige råd til porteføljeforvaltning i denne delen av programmet, før ODIN Forvaltning ga oss 5 sikre tips til hvordan man kan oppnå dårlig avkastning i aksjemarkedet.

Kristiansand 2017 – Aksjesparekonto i praksis ved VPS

Kristiansand 2017 – Aksjefondenes 4-3-3 portefølje ved Skagen fondene

Kristiansand 2017 – Faktorforvaltning i fremmarsj ved Fronteer Solutions

Kristiansand 2017 – 5 tips for å få dårlig avkastning ved ODIN Forvaltning

Proffenes sektor- og aksjetips

Også i år er siste delen av programmet under Den store aksjekvelden dedikert sektor- og aksjetips fra aksjeproffene selv. Kristian Tunaal fra DNB Markets ga oss det generelle markedssynet for aksjemarkedet fremover, før han trakk frem aksjene Grieg Seafood, XXL og Subsea 7.

Kristiansand 2017 – Markedssynet og 3 konkrete aksjetips DNB Markets

Karl Oscar Strøm fra Pareto Securities presenterte gode råd til hvordan man på best mulig måte kan håndtere risiko i aksjemarkedet. Basert på ulike risikoklasser, var Paretos aksjetips denne kvelden Sparebanken Østlandet (lav),  Marine Harvest med flere sjømatselskaper generelt (medium), samt Odfjell Drilling (høy).

Kristiansand 2017 – Risikostyring og aksjetips ved Pareto Securities

Forvalter John Fredrik Hille-Walle fra Nordea følger energisektoren tett på, og trakk frem oljeserviceselskaper i Kristiansand. På listen over selskaper Hille-Walle foretrekker, er dem som blant annet kan vise til god kontraktsdekning, spesielle assets og lav finansiell risiko. Subsea 7, Borr Drilling og Magseis var kveldens 3 aksjetips fra Nordea.

Kristiansand 2017 – Energisektoren og 3 konkrete aksjetips ved Nordea

Forvalter Knut Bakkemyr fra DNB Health Care avsluttet kvelden i Kristiansand med Helsesektoren – en investors drøm. Eldrebølgen, livsstilssykdommer og fremvoksende økonomier er blant grunnene til at Bakkemyr har tro på bransjen fremover. Aksjetipsene fra helsesektoren var Cerner, Roche, Icon og Smith & Nephew.

Kristiansand 2017 – Helsesektoren – En investors drøm ved DNB Health Care

Tusen takk!

Oslo Børs, VPS, AksjeNorge og alle våre samarbeidspartnere som var til stede både på scenen og på stand ønsker å takke publikum i Kristiansand for en minneverdig start på Den store aksjekvelden 2017 i Kristiansand. Ønsker du å melde deg på Den store aksjekvelden i en by nær deg?
Her finner du oversikt over byer og steder.