Hva lurer du på om pensjon?

Alle som deltar i vår anonyme spørreundersøkelse om pensjon og fond, kan delta i trekningen om et privat webinar om pensjon, fond og aksjer for seg og inntil 20 venner.

Vi skal lage nytt og nøytralt allmennyttig opplærings- og kommunikasjonsmateriell utover høsten for å sikre at flest mulig forstår hva «Egen Pensjonskonto» er og hva det innebærer for dem når denne kommer i 2021. Vi i AksjeNorge er bevilget finansiell støtte fra Finansmarkedsfondet for utvikling av kunnskapsmateriale som skal deles åpent med alle interesserte.

Vi trenger din hjelp!

For å få ny og bedre kunnskap om hva folk flest lurer på, gjennomfører vi nå en Pensjonsundersøkelse som tar ca 5-10 minutter å svare på. Noen av spørsmålene er også kunnskapspørsmål for å få et inntrykk av generelt kunnskapsnivå. Alle svar vil behandles anonymt. Det er AksjeNorge som selv har utarbeidet spørsmålene og bearbeider data. Undersøkelsen avsluttes 23. august 2020.

Svar på undersøkelsen her >

Tusen takk til alle som svarer på undersøkelsen, og takk til dere som deler videre i sosiale medier med venner og kjente! Desto flere svar, desto bedre grunnlag for å lage godt materiale.

Vinn Webinar

I disse korona-tider hvor det arrangeres få fysiske events, arrangeres det i stedet seminarer på nett, også kalt webinarer. Vi gjennomfører en loddtrekning blant alle som har svart og registrert seg, og vinnerne får tilbud om et eget privat webinar for seg og inntil 20 venner. For å være med i trekningen må du først svare på spørreundersøkelsen. Etter alle spørsmålene og vår «takk for hjelpen-hilsen» på siste side, videresendes du til vår registreringsside for å delta i trekningen. Dine svar i spøreundersøkelsen er ikke koblet til denne siden.

Vinneren av Webinaret annonseres og kontaktes ca 1-2 uke i september. Sammen med vinnerne blir vi enige om tid for webinaret. Det vil bli anledning å stille spørsmål og påvirke innholdet i webinaret.

Egen Pensjonskonto

Egen Pensjonskonto kommer 1. januar 2021 og gis privatpersoner som jobber et i det private næringsliv hvor man har innskuddspensjon og for personer som også eier Pensjonskapitalbevis. Det er hele 1,4 mio nordmenn som får Egen Pensjonskonto. Egen Pensjonskonto skal gjøre det enklere og rimeligere å følge og bestemme over egen pensjon. Du kan lese mer om Egen Pensjonskonto her > 

Ikke-kommersielt

Det er viktig å presisere at Stiftelsen AksjeNorge er ikke en kommersiell bedrift som selger produkter eller tjenester. Vårt mandat er å dele kunnskap og innsikt om finansmarkedene, som f.eks. fond, aksjer og hvordan spare til pensjon. Mer om AksjeNorge >

Bruk av data

Dataene vi samler inn i spørreundersøkelsen vil primært brukes for å lage opplæringsmateriell, og da konkret noen animasjonsfilmer og en Pensjonsquiz. Dernest vil vi dele kunnskap om pensjon og sparing gjennom artikler, på pensjonsseminarer og video. Du vil finne informasjonen både på våre nettsider, i sosiale medier. I tillegg vil du kanskje lese om resultatene hos andre aktører som i media, hos fagorganisasjoner, banker, studentforeninger og andre som skulle være interesserte. Videre vil vi dele resultater fra selve undersøkelsen for å skape oppmerksomhet om behovet for økt kunnskap om pensjon og hvor skoen trykker. Ingen data vil kunne kobles direkte til de som svarer på undersøkelsen.