Tirsdag 21. desember

Dagens Næringsliv var først ute med å skrive at Oslo Børs ser ut til å levere beste børsår siden 2013. Nedenfor har vi laget en grafisk fremstilling (Oslo Børs hovedindeks):

Oljeprisen har vært viktig for denne oppgang, og Equinor er en av de eldre selskapene med størst oppgang i år, hele 67% opp for året.

Equinor var tidligere i dag på rekordhøye 242,20. Det betyr rundt 1,4 % unna milepælen å være verdt 800 milliarder kroner. Equinor er den aksjen med flest private investorer, flere enn 100.000 nordmenn, eller sett på annen måte: Hver 5. private investor eier en Equinor-aksje. Nedenfor ser du kursutviklingen i Equinor-aksjen tilbake til børsnoteringen i 2001.

Med pandemien har nordmenn spart rekord mye og flere enn 150.000 nordmenn gikk inn i aksjer på Oslo Børs etter fallet i februar / mars 2020. Sparing på konto har også økt mye og dermed har spareraten økte mye totalt sett :

Kilde: SSB
Med høyere elektrisitetspriser er det allikevel en viss mulighet for at denne spareraten faller raskere.

Se også presentasjoner og opptak fra Den store aksjekvelden i Oslo den 2. desember.

Og sjekk ut de andre julekalender-lukene her >

Få full oversikt over denne ukens finansielle hendelser og tall >

 

Forbehold:

Investeringer i aksjer og verdipapirer medfører risiko for tap av deler eller hele investerte beløp. Det er viktig å sette seg inn i hvilken risiko du tar før du investerer. Og du må selv sette deg inn i de regler som gjelder for deg.  AksjeNorge gir ikke personlige råd om hverken skatt og investeringer. Det vi skriver på våre nettsider eller deler i webinarer og seminarer er generelle betraktninger. Vi håper allikevel at våre artikler, innlegg, videoer og webinarer er til nytte. Vær kildekritisk, lytt til eksperter fra finansnæringen, bruk banken din og sett deg godt inn i relevant informasjon før du gjør investeringer. Investeringsbeslutninger gjort på bakgrunn av innholdet gjøres for egen risiko.