Student og glad i sosiale medier? Vi har et ledig student-engasjement med oppstart i august 2024 og tar nå imot søknader.

Er du en Oslo-basert student ved økonomi-høyskolene som er flink til og/eller liker å lage innhold til sosiale medier? Som du ser her på våre nettsider, jobber vi med å dele kunnskap om sparing i aksjer og fond. Vi forventer derfor at du har interesse for aksjemarkedet eller er interessert i å lære. Kanskje du også føler du vil bli bedre på excel og tall? Da vil vi høre fra deg!

Hvem er vi?

Stiftelsen AksjeNorge er en ikke-kommersiell stiftelse med det formål å dele kunnskap om norske aksjer, fond og verdipapirmarkedet til befolkningen. Vi selger ikke produkter, har ingen kunder, men vi deler kunnskap der vi kan. Vi forsøker være aktive her på våre nettsider, på Facebook og X/Twitter. Vi skulle gjerne vært mer aktive på Instagram, YouTube, TikTok og andre kanaler. Og det er her du kommer inn.

AksjeNorge deler kunnskap om aksjer og verdipapirer, både gjennom fysiske arrangementer, webinarer, på våre nettsider og gjennom sosiale medier. I tillegg deltar daglig leder som foredragsholder eller intervjues mye i media (aviser, tv, radio).

Hvem er du?

Vi søker primært deg som studerer innenfor økonomi-området, gjerne en fersk bachelor-student eller på master-nivå. Du kan like gjerne tenke deg å spesialisere deg etter hvert innen finans, ledelse, kommunikasjon eller kanskje forretningsutvikling. Vi forventer ikke du er med i skolens børsgruppe, men du går helst på en skole som har det (f.eks. BI, Oslo Met, NHH).

Du må ha erfaring med å lage innlegg og poster i sosiale medier og noe erfaring med å redigere enkle bilder/video. Det holder at erfaringen er privat. Du skal ikke behøve å dele bilder/video av deg selv, så fremt du ikke ønsker det. I så fall blir vi enige om hva det skal være. Du vil også skrive artikler, lage aksjequiz, bidra med å lage presentasjoner og annet kommunikasjonsmateriell. Du vil få god støtte i arbeidet.

Normalt har AksjeNorge-studenten gjort mye tall-arbeide, men denne gangen vil vi ha en som likner mer på en «kommunikasjonsrådgiver«, og vi ser etter en engasjerende og kreativ student som kan ta et større ansvar for vårt innhold på nett og sosiale medier.

Du må også være nysgjerrig på å lære mer om aksje- og verdipapirmarkedet og samfunnsøkonomi. Hvis du har litt personlig spare-erfaring eller kunnskap er det også en fordel. Kanskje du drømmer om en jobb i finansnæringen? Husk at bank og finans er mye mer enn excel, vanskelige tall og meglere… Det er mange spennende kommunikasjonsjobber i finansnæringen. Kanskje denne jobben er en fin smakebit på hva som venter?

Stiftelsen AksjeNorge har kun en fulltids-ansatt, nemlig daglig leder som er Kristin Skaug. Og hvert år har vi en student ansatt (som regel ved BI, OsloMet eller NHH).

Du trenger ikke ha relevant arbeidserfaring, men erfaring med bruk av sosiale medier. Vi ser på engasjementet som en mulighet å tilby betalt og finans- og kommunikasjonsrelatert arbeidserfaring.

Det er et absolutt krav at du er student i skoleåret 2024/2025.

Om jobben

Dette er en jobb som skal gjøres en fast dag i uken, på kontoret til AksjeNorge. Det kan i tillegg være perioder med ekstra arbeide, men som kommunikasjonsjobber flest: Da kan det også gjøres der du er, med noe fleksibilitet.

Stillingstittel (avhenger av deg): Kommunikasjonsrådgiver, prosjektleder eller kanskje Innholdsprodusent.

Arbeidstiden er 08:00-16:00 denne ene dagen i uken. Det er ønskelig at arbeidsdagen er en tirsdag, onsdag eller torsdag. Fredag er mindre aktuelt da de fleste av de vi samarbeider med er mindre tilgjengelige for arbeidet.

Lønnen er konkurransedyktig og timebasert. Det kan komme perioder eller prosjekter som medfører økt behov for deg, men dette avklares nærmere

Arbeidsspråk: Norsk (tilsvarende morsmål). Du skal skrive og må kunne være selvstendig.

Arbeidsmengde: 20 % engasjementsstilling med oppstart kort etter 19. august og løper til 1. juli 2025 . Det betyr i utgangspunktet en fast arbeidsdag hver uke (helst ikke fredag). Avtalt arbeid utover dette betales per time. Vi håper du også har tid/anledining å bli med når vi har Aksjekveldene i Oslo og utenbys, og da blir det flere jobbetimer enn vanlig og noe reising (reisekostnader dekkes av AksjeNorge). Selvsagt vil vi ta hensyn til eksamen, oppgaveinnleveringer etc. Dette blir vi sikkert enige om.

Kanaler du vil ha jobbe med: Nettsidene våre (word-press; enkelt å lære fort). Sosiale medier i dag er i hovedsak Facebook, X/Twitter og Linkedin. Vi trenger noen som er god på Instagram, kan lage stories etc. Snap og TikTok bør vurderes.

Dine viktigste oppgaver :

 • Lage en publiseringsplan og følge denne opp
 • Lage sosiale medier poster om innhold vi har på våre nettsider (her kommer mye nytt vinteren 2023/2024)
 • Skrive artikler til våre nettsider og videreformidle dette i sosiale medier og nyhetsbrev.
 • Ta litt bilder, redigere bilder. Filme litt m.m.
 • Følge opp annonseringer og poster
 • Lage e-nyhetsbrev til våre følgere (bruker MailChimp; enkelt å lære)
 • Intervjue våre støttespillere og andre relevante (veldig hyggelige folk)

Andre oppgaver og prosjekter du vil bidra på:

 • Den store aksjekvelden i 4-6 storbyer, andre aksjekvelder og webinarer
 • Global Money Week 2025
 • Statistikk private sparevaner – her tar daglig leder føringen, men du vil lære mer excel bruk. Fra statistikken vil gode budskap skapes.
 • Nytt prosjekt rettet mot unge investorer?
 • Når vi har elever fra VGS/ungdomsskole på arbeidsdag/arbeidsuke eller vi er på besøk i skolen
 • Skal vi ha podcast?

Kvalifikasjoner (må kunne krysse av for alle, men du må ikke være ekspert):

 • Erfaring med bruk av ulike sosiale medier. Trygg på bruken. Rask. Erfaringen kan være privat. (Vi forventer ikke relevant jobberfaring og vi skal ikke ha en ferdig-utlært)
 • Interesse for finans, finansmarkedene, aksjer, børs etc. (men behøver selvsagt ikke investere selv eller kunne mye) Ikke la dette være en stopper for at du søker.
 • Tilsvarende norsk morsmål; må kunne skrive tekster på norsk (og lese korrektur på daglig leder)

Andre ønskede egenskaper :

 • Sosial og omgjengelig
 • Nysgjerrig
 • Selvgående
 • Hvis du har erfaring med redigeringsprogrammer er det en stor fordel. Vi bruker Adobe Creative-pakken med alt det medfører, dog Windows-basert (enn så lenge).

Vi vil sørge for at du lærer mer om:

 • Finans-kommunikasjon og regler knyttet til dette
 • Aksjer, renter, fond og verdipapirmarkedet
 • Bruk av digitale verktøy for innholdsproduksjon
 • Avansert bruk av Excel, powerpoint etc

Om søknadsprosessen

Vi tar i mot søknader nå. Det er ingen søknadsfrist og litt «først til mølla» som gjelder – det vil si: Ikke vent med å søke for plutselig møter vi drømmekandidaten og da er prosessen over.

Søknadsfrist: Løpende. Vi behandler søknader fortløpende og håper å ha landet ansettelsen i mai/juni. Skriv heller en rask søknad enn å vente. Kommer riktig kandidat tidlig i prosessen, stanser vi rekrutteringsprosessen og intervjuer ikke flere kandidater.

Intervjuer: Intervjuer gjennomføres fortløpende (mai/juni) fysisk i Oslo og/eller digitalt.

Søknads-språk: Norsk. Søknader skrevet på engelsk eller andre språk vurderes ikke.

Ansettelse/oppstart:  Kort etter sommerferien 2024, helst ca. 20.august.

Arbeidssted: Oslo (fysisk). Østensjøveien 43 (Brynseng T-bane). Mulig vi flytter nærmere sentrum/Bjørvika i løpet av 2024/2025.

Kollegaer: AksjeNorge har kun en student ansatt og daglig leder. Kristin (54) er daglig leder og har 30 års variert erfaring fra finansnæringen (alt fra megler til kommunikasjonsansvarlig).

Vi håper at du gjennom dette engasjementet vil lære såpass mye om aksjer og finansmarkedet, sparing, fond, pensjon m.m., slik at det blir et nyttig bidrag til din utdannelse og videre karriere,- og at du får en mer profesjonell bruk av sosiale medier og innholdsproduksjon.

Som student-ansatt får du konkurransedyktig lønn og blir en del av AksjeNorges pensjonsordning. Som ansatt vil du også være i dialog med våre samarbeidspartnere som er bl.a. Oslo Børs, Euronext Securities Oslo (tidl. VPS), DNB, Equinor, Nordnet, Nordea, NHO, Hydro, LO m.fl. og dermed får et utvidet nettverk. Dette vet vi tidligere ansatte har verdsatt høyt.

Tips til søknaden

Kortfattet søknad sendes til snarest mulig til kristin.skaug@aksjenorge.no og skrive i emnefeltet «Jobbsøknad»

Din kontakt-info: Husk å skrive opp din e-postadresse, postadresse og mobilnummer slik at du kan kontaktes hurtig.

Angående CV: Skriv kun kort ned tidligere arbeidserfaring. Merk at arbeidserfaring er ikke avgjørende og vi oppfordrer spesielt deg uten arbeidserfaring å søke.

Kvinner oppfordres til å søke: Siden vi opplever at få kvinner søker på jobb hos oss (og finansnæringen generelt), ønsker vi å understreke at dette er en veldig fin jobb, uavhengig av om du er kvinne eller mann.

Spørsmål rettes til: Kristin Skaug, mobil 415 77 351 eller e-post kristin.skaug@aksjenorge.no (merket «Jobbsøknad»). Ring gjerne! Og får du ikke svar, send sms, så ringer vi deg opp igjen.

Noen tips til søknaden og CV:

 • Max en side på hver og passe stor skrift
 • Hvorfor vil du ha jobb i AksjeNorge? (Hva driver deg, interesse etc.?)
 • Hva ønsker du å få ut av jobben?
 • Hva kan du bidra med?
 • Skriv ned hva du studerer og hvor. Skriv gjerne hva drømmejobben er (etter studier).
 • Vedlegg: Ta gjerne noen skjermbilder (eller del lenker) av hva du har gjort på sosiale medier som du er litt stolt av,- for å gi et inntrykk av hva du kan. (Det er kun daglig leder som leser dette og ikke noe som deles videre.)
 • Skrivefeil og det visuelle: Siden dette er en kommunikasjons-relatert rolle, er vi opptatte av at du kan skrive tekster og ikke minst rette på daglig leders mange skrivefeil (hun skrev dette selv og du finner garantert skrivefeil). At søknaden og CV ser ryddig ut, er også noe vi ser på.

Vi vurderer ikke følgende søknader:

 • Søknader som er skrevet på engelsk eller andre språk enn norsk vurderes ikke.
 • Søkere som ikke studerer i eller bor i Oslo eller veldig nært blir ikke prioritert (det handler om å rekke frem til rett tid).
 • Søknader fra en som er ferdig med å studere, ikke er student høsten 2024 eller fra en som straks er ferdig med studier vil ikke bli vurdert.
 • Studenter som ikke studerer fag innen finans/økonomi/business/markedsføring/kommunikasjon blir ikke prioritert.
 • Studenter som ikke selv har brukt sosiale medier blir ikke vurdert eller innkalt til intervju.
 • Studenter som kun kan jobbe halve dager eller må bytte ofte. Arbeidstiden er ganske fast.

Oppfølging

Skulle du mot all formodning ikke høre noe fra oss etter at du har søkt, ta kontakt igjen. Send gjerne en SMS med navn og hva det gjaldt for da er det lettere å følge opp saken din. Vi ønsker å behandle alle søkere godt. Vi er beæret over at andre tenker på oss som en attraktiv arbeidsplass.

Husk at vi søker ikke etter en ferdig utlært ekspert. Dette er en jobb der DU faktisk skal få utvikle deg :)

Tenk positivt og ikke vær redd for å søke! Vi gleder oss til å motta din søknad!