De unge reflekterer godt

Den årlige Makrokonkurransen for elevere ved videregående skole hadde innleveringsfrist forrige uke. Vi har mottatt mer enn 1.000 sider med gode refleksjoner om den spennende tiden vi er inne i.

Elevene kunne skrive om enten pengepolitikk med renter, korona og lavere global vekst eller rette fokus på bærekraft og mulighetene, spesielt for Norge. Se oppgavetekstene her >  Makrokonkurransen har vært gjennomført i over 20 år i AksjeNorge. I 2019 innledet vi et samarbeide med Norges Bank Kunnskapssenter.

Premiering i juni

Oppgavene vil vurderes av eksperter fra AksjeNorge og Norges Bank, og en jury med noen av Norges beste økonomer vil rangere de beste oppgavene. De tre beste oppgavene vil motta fondsandeler fra ODIN Forvaltning. Hvis omstendighetene tillater mer sosial omgang i juni, vil vi gjennomføre en finalerunde med de beste oppgave-skriverne fra hele Norge i en live makrokonkurranse hos Norges Bank Kunnskapssenter.

Interessante vinklinger

Vi har skumlest et par oppgaver og sett overskriften på de fleste, og her er det mye bra! Vi lever ganske åpenbart i en tid som vil ende i historiebøkene, og det ser vi elevene har fått godt med seg. En del av oppgaven er også å reflektere og komme med potensielt nye løsninger. Vi gleder oss!

Når vi har fått vurdert alle oppgavene, skal vi dele litt av hva elevene er opptatte av, eller hvilke muligheter de ser. Så langt er vi mektig imponert!

Bakgrunn

Stiftelsen AksjeNorge har som formål å øke kunnskapen om aksjer og verdipapirer mot tre målgrupper: Studenter og VGS-elever, Norges befolkning og ansatte i bedrifter med aksjeprogrammer. Makrokonkurransen er ett av flere initiativ vi har mot skoleelever. Et annet og mer globalt tiltak er OECDs Global Money Week (som pga. korona er utsatt fra mars til senere i år).